BORÅS: En av eiendommene som Niam har kjøpt ligger i Borås.
BORÅS: En av eiendommene som Niam har kjøpt ligger i Borås.

Niam tror på logistikk - blar opp for  stor logistikkportefølje i Sverige

Fondsgiganten har kjøpt en portefølje med tre eiendommer i Borås, Ljungby, and Halmstad.

Publisert

Porteføljen, som Niam kjøper fra Savills Investment Managements fond Nordic Logistics Fund, består av tre eiendommer med en samlet bygningsmasse på nesten 93.000 kvadratmeter. Ifølge en melding fra Niam er eiendommenes trategisk plassert i robuste logistikkknutepunkter, med sertifiseringer i henhold til GreenBuilding- eller BREEAM-standarder.

– Vi er aktive innenfor det nordiske logistikksegmentet og søker eiendommer og porteføljer som har langsiktig etterspørsel og/eller har strategisk verdi for leietakere. Vi har evaluert og fortsetter å vurdere transaksjoner i regionen, og jeg er glad for å kunne presentere Niams seneste logistikkkjøp, sier Henrik Gerdin, Fund Manager i Niam.

Savills IM forvalter gjennom eiendommer med en samlet verdi på rundt 18 milliarder svenske kroner i Sverige, Danmark og Finland innenfor logistikk, handel, boliger og kontorer.

– Etterspørselen etter høykvalitets logistikkeiendommer i Norden er fortsatt sterk, selv under den gjeldende markedsstemningen. Vi er veldig fornøyde med denne avtalen, sier Peter Broström, leder for Nordics i Savills IM.

– I fremtiden vil vi fortsette å lete etter interessante investeringsmuligheter der vi kan dra nytte av vårt nettverk og solid erfaring innen logistikk i Norden for å legge til verdi for våre investorer, fortsetter Broström.

Powered by Labrador CMS