– SKANDALØST: Tone Tellevik Dahl mener det er skandaløst at regjeringen lytter nettselskaper med egeninteresse fremfor å få fortgang i økt produksjon av fornybar energi.

Nettselskapene somlet – ingen fritak for elavgift og nettleie for egenprodusert solenergi på taket

Regjeringen vil utsette delingsordning for solstrøm. Det reagerer Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom sterkt på.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det klart at regjeringen utsetter den nye delingsordningen for solstrøm etter å ha fått advarsler fra nettselskap. Opprinnelig skulle det ifølge Europower bli mulig for borettslag, flermannsboliger og enkelte næringseiendommer å dele solstrøm som var produsert på taket med beboere og få fritak for elavgift og nettleie for strømmen de bruker selv. Men flere nettselskap har ikke klart å innføre endringene som ett nødvendig for å innføre deleordningen innen fristen. Dermed utsetter regjeringen hele ordningen.

– Det er skandaløst at regjeringen lytter til en næring som bare er opptatt av å sikre egne inntekter, fremfor å få fortgang i økt produksjon av fornybar energi. Energibransjen har siden i sommer vært klar over stortingsvedtaket om at bedrifter og borettslag skal få kunne dele overskudd av solstrøm med nærmiljøet uten å betale elavgift og nettleie, noe som bare skulle mangle. Nå sier nettselskapene at de ikke har tid til å implementere ordningen fra nyttår som planlagt. Det er en dårlig unnskyldning som Olje- og energidepartementet burde overstyrt. Vi forventer nå at ordningen trer i kraft uten opphold, sier Norsk Eiendoms administrerende direktør Tone Tellevik Dahl.

Powered by Labrador CMS