SISTE: Trekanttomten er den siste ubebygde på Aker Brygge, nå skal eiendommen fylles.
SISTE: Trekanttomten er den siste ubebygde på Aker Brygge, nå skal eiendommen fylles.

Nå har Ferd valgt arkitekt til Trekanttomten

I fjor bladde de opp 1,5 milliarder kroner for den siste gjenværende tomten i området, nå har de valgt arkitekten.

Publisert Sist oppdatert

Ferd Eiendom og Vedal Investor fikk høsten 2020 tilslaget på den såkalte Trekanttomten fra Oslo kommune og Statsbygg, og eiendommen er nå eid av Trekanttomten Utvikling.

Dette er det siste ubebygde hjørnet på Aker Brygge, og ble solgt for 1,5 milliarder kroner i fjor.

- Vi har gjennomført parallelloppdrag og valgte forslaget til Oslo Works og Haugen/Zohar. Vinneren fikk beskjed i går, sier administrerende direktør Camilla Krogh i Ferd Eiendom.

Byutvikling

- Trekanttomten skal realiseres som et vellykket byutviklingsprosjekt blant annet kjennetegnet gjennom stedstilpasset utvikling, høye arkitektoniske kvaliteter og en sterk miljøprofil, påpeker daglig leder Jorunn Grøntveit i Trekanttomten Utvikling i en pressemelding.

For å sikre god kvalitet på prosjektet arrangerte eierne et parallelloppdrag.

- Prosessen startet med vurdering av 20 arkitektkontorer. 20 ble til åtte og deretter valgte vi fire kontorer som ble invitert til parallelloppdraget. De ble valgt ut fra hvordan de presenterte referanseprosjekter og utfra hvordan de formidlet forståelse for bærekraftig byutvikling. Dedikasjon og motivasjon hos sentrale nøkkelpersoner i arkitektkontorene var også et avgjørende element for utvalget, poengterer hun.

Følgende arkitektkontorer ble invitert til å delta:

• Oslo Works og Haugen/Zohar Arkitekter

• Atelier Oslo

• Helen & Hard

• Reiulf Ramstad Arkitekter

Det var altså Oslo Works og Haugen/Zohar Arkitekter som hadde det beste forslaget, døpt Underskog.

En annen verden

- Dette er et svært spennende prosjekt som skiller seg fra de øvrige ved å holde bygulvet nærmest adskilt fra bygningen over – her er det mulig å ta heisen fra kontoret og ned i en annen verden, heter det blant annet i begrunnelsen.

Det påpekes også at forslaget er overbevisende med tanke på miljø og bærekraft, med høy troverdighet innen sirkulær økonomi og konkrete forslag til løsninger, materialer og gjenbruk.

- Sosial bærekraft er også godt ivaretatt i prosjektet, med et aktivt og tilgjengelig bygulv med varierte tilbud og plasser rundt som innbyr til opphold og trivsel. Dette fokuset på bærekraft samsvarer med Ferd Eiendoms ambisjoner på området, står det.

Powered by Labrador CMS