SOLGT TIL FERD: Tomten er regulert for en utbygging på 24.000 kvadratmeter.
SOLGT TIL FERD: Tomten er regulert for en utbygging på 24.000 kvadratmeter.

Ferd blar opp for Trekanttomten

Ferd har kjøpt Trekanttomten ved Aker Brygge for 1,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var den 6. oktober at Statsbygg og megleren Malling & Co startet budprosessen for Trekanttomten. Det ble meldt om skyhøy interesse, og nå er det klart at det var Ferd som stakk av med den attraktive tomten. Prisen er ifølge Dagens Næringsliv 1,5 milliarder kroner.

– Planen er å skape et prosjekt til beste for byen og dens utvikling. Beliggenheten er i tråd med vår strategi om å investere og utvikle prosjekter i nærheten av knutepunkt. Dette prosjektet er plassert midt i hjertet av vårt hjemmemarked og i nærheten av vårt nye hovedkontor i Dronning Mauds gate 10. Vi vil derfor ha god kontroll på gjennomføringen avbyggeprosjektet, når vi ser ned i byggegropen fra vårt eget kontor, sier Camilla Krogh, adm. direktør i Ferd Eiendom.

Konsernsjef Morten Borge sier til DN at selskapet har vært interessert i tomten i to år og at utviklingspotensialet forsvarer prisen.

Tomten, som ligger sentralt ved Aker Brygge og Vika ved Dokkveien/Munkedamsveien, er på 4500 kvadratmeter. Den er regulert til en utbygging på 24 000 kvadratmeter bruttoareal. Ferd betaler dermed 62.500 kroner per kvadratmeter for tomten.

Det har vært en rekke interessenter til Trekanttomten. Aktører som Norwegian Property (NPRO) har posisjonert seg for budgivningen og ønsker seg hotell og kongressenter på den attraktive tomten.

Samtidig har Ferd inngått partnerskap med Vedal-selskapene, hvor Vedal også skal stå for prosjektledelse og trygg gjennomføring av byggeprosjektet.

– Vedal tilfører både oss og prosjektet de beste forutsetninger for å videreforedle tomten i et solid partnerskap preget av skaperglede og gjennomføringskraft, sier Camilla Krogh.