INGEN GUILTY PLEASURE: Anne Sofie Bjørkholt spiser gjerne is med krem og nøtter på mens hun leser Jan Thomas' bedømmelser av antrekk i Se og Hør.

Min lørdag med Anne Sofie Bjørkholt: – Markastuene er det beste i Oslo

Partner og advokat Anne Sofie Bjørkholt i BAHR har lopper i blodet og elsker å suse avgårde innover i marka på sykkel. Men leser gjerne en god roman når tempoet er litt lavere.

– Hva gjør du på lørdag?

– Lørdag er min favorittdag. Jeg er veldig glad i å lese papiraviser og drikke kaffe leeenge. Og deretter tur ut, på ski eller sykkel i marka – gjerne til en markastue. Markastuene er det beste i Oslo. Eller en bytur. Vi er stadig innom Nasjonalmuseet som er et helt fantastisk bygg med uendelig mye å oppdage. Og innom Deichmann pluss en tur over Operataket. Det er en fin Oslo-lørdag for meg.

– Hva er din lidenskap?

– Jeg liker å lese. Ikke krim, men gode romaner hvor forfatteren klarer å beskrive stemninger og dybder uten for mange ord. Det er en sann glede å lese. Sånne setninger som man må lese flere ganger og tenke lenge på. God litteratur hjelper oss dessuten å forstå oss selv og andre, men uten at det er belærende. Så blir jeg ditto skuffet over romaner med flate karakterer og lite originalt språk. Særlig sur blir jeg om damekarakterene er veldig stereo typiske. Da hjelper det ikke om handlingen er spennende og om boken har solgt godt.

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Når jeg sykler innover i marka en fin dag. Suser avgårde.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Jeg har lopper i blodet og har gjort masse villt, men ikke så mye nå lenger.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Det å kunne uttrykke seg og få frem perspektiver på ulike måter er berikende og kunst/kunstneriske uttrykk er en viktig del av dette. Uten kunst hadde tilværelsen manglet noen dimensjoner. Men jeg har ikke veldig greie på kunst. Synes bare det er fascinerende.

– Hva med vin?

– Jeg liker god rødvin og champagne. Mannen min er flink til å plukke ut, og jeg drikker det jeg får servert av ham. Jeg tror jeg kan kjenne forskjell på god og dårlig vin.

– Favorittrestaurant?

– Vi er ofte på Ruffino, Rivoli og Finstua på Frognerseteren. Det er «stamstedene».

– Hva er din guilty pleasure?

– Har ikke noen pleasures som jeg føler noen «guilt» for. Leser f eks med stor glede, og uten noen form for skam, Jan Thomas bedømmelse av antrekk i Se og Hør. Mens jeg spiser is med krem og nøtter på.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Nei. Men det er fordi jeg ikke har lyst til å eie og administrere en utleiebolig. Har nok med egen bolig.

Powered by Labrador CMS