Kristina Marveux, Partneransvarlig Beaufort, Vidar Grette, Kundekonsulent Vitec

Må AML (Anti-hvitvasking) være et hår i suppa for meglerbransjen?

Myndighetenes krav til anti-hvitvaskingsarbeid kommer ikke til å lempes på med det første. Snarere tvert imot. I en verden i konstant forandring med stadig økende tempo, nye lover og pressede marginer, blir kravet til rapporteringspliktige selskaper stadig høyere. Derfor blir effektive fagsystemer stadig viktigere.

Vitec Next benyttes av mange eiendomsmeglere i dag, men jobben med AML har inntil nå vært preget av manuelle prosesser. Det er tidkrevende arbeid og det har eksistert få gode løsninger for eiendomsmeglerbransjen inntil nå. Beaufort Solutions, som leverer den digitale AML-løsningen Kjenn Din Kunde, har inngått et samarbeid med Vitec for å hjelpe kunder med å effektivisere dette arbeidet.

Hva betyr dette for deg som megler?

Du som megler vil nå kunne fokusere mer på selve salgsprosessen og ha gode støtteverktøy som sikrer etterlevelse av Hvitvaskingsregelverket. Mindre manuelt arbeid - mer tid til kunder og salg.

Hva betyr dette helt konkret?

For foretak som er kunder hos både Vitec Next og Kjenn Din Kunde vil vi nå automatisk overføre informasjon mellom systemene.

Selger/kjøper registreres med oppdrag i Next, deretter sendes de automatisk over til Kjenn Din Kunde for Hvitvaskingskontroller. For foretakskunder vil megler få en oversikt over de ulike rollene og rettighetshaverne i selskapet med mulighet for løpende overvåking. Informasjonen blir sendt tilbake til oppdraget i Next med relevant info knyttet til hvitvasking.

Kjenn Din Kunde screener privatpersoner og foretak, samt fysiske personer tilknyttet foretaket, mot nasjonale og internasjonale PEP, sanksjonslister og negative nyheter.

Vi er blitt oppmerksomme på deres utfordringer og er straks klare med overføring/synking av roller og eiere automatisk til Vitec sine kundekort

Vi har lyttet til utfordringen meglerbransjen står overfor og gjør nå arbeidet med AML enklere for deg som megler. Vi vet det er utfordrende å ivareta finansiell integritet og sterk vekst, med det økende presset til effektivitet fra både kunder og myndigheter.

Håret i suppa blir dessverre ikke helt borte, men det blir litt mer spiselig.

Ønsker du mer informasjon, se her eller ta kontakt med kristina@beaufort.io

Powered by Labrador CMS