KLASSISK: Mange mener mye om moderne arkitektur - dette nybygget skaper begeistring hos dem som mener noe.

Opprørerne jubler for dette bygget - se videoen

LPO arkitekter har skapt noe så vakkert at det begeistrer en gruppe som ellers har lite fint å si om moderne arkitektur.

Publisert Sist oppdatert

Mustad Eiendom har engasjert LPO arkitekter og Alab for å utvikle Oslos nye bydel Lilleakerbyen ved Lysakerelva på grensen til Bærum. Der skal de transformere et historisk industriområde ved Lysaker stasjon som er landets tredje største kollektivknutepunkt.

Nå har LPO sluppet de første skissene som viser kontorbygget Lilleakerveien 4F.

– Vi har tegnet et nytt kontorbygg på sørspissen av Lilleakerbyen. Bygget har en historisk forankring til stedets industrihistorie, tilbyr en rikholdig opplevelse på bakkeplan og skal utføres i rene og varige materialer. Prosjektet har høye bærekraftambisjoner med mål en levetid på 150 år. Tomtas umiddelbare nærhet til Lysakerelva legger til rette for en frodig elvepark som nærmeste nabo, heter det blant annet i LPOs presentasjon.

Videoen viser først kontorbygget samt bilder av Lilleakerbyen generelt.

Gleder seg over arkitekturen

Skissene skaper jubel hos facebookgruppa Arkitekturopprøret Norge, noe som er sjelden kost fra den kanten når det gjelder nye byggerier. Mange av de over 60.000 medlemmene er slett ikke nådige i sin omtale av en god del moderne arkitektur.

Saher Sourouri som er en av frontfigurene i gruppa ble svært glad da han så LPOs skisser.

– Miraklenes tid er ikke over. LPO arkitekter har tegnet dette kontorbygget som er inspirert av de historiske industribyggene i området. Dette blir antagelig det vakreste kontorbygget som er bygd i Norge på svært lang tid. Og det er oppmuntrende å se de første tegnene til endring i bransjen i favør befolkningsvennlig arkitektur. Honnør til LPO arkitekter og Mustad, påpeker han.

Og fortsetter:

– Jeg er svak for gamle industribygg. Dette blir som julaften, håper jeg. Både form, materialvalg og detaljering sitter som et skudd. Gleder meg virkelig til å se resultatet.

Mye på gang

Utviklerne har mye på gang i det aktuelle prosjektet, selv om mye er i tidlig fase per nå. Og prosjektleder Kristin E. B. Askgaard i LPO liker rosen så langt.

– Vi er utrolig glade for alle de positive tilbakemeldingene vi har fått på dette prosjektet som vi har jobbet med i over to år nå. Mustad Eiendom er en veldig fremoverlent oppdragsgiver som er opptatt av kvalitet, bærekraft og historisk forankring til Lilleakers rike industrihistorie. Vi ønsker å lytte til tendensene i samfunnet – arkitektur angår oss alle, og prosjektene vi tegner må bidra til omgivelsene på en positiv måte, sier hun.

Powered by Labrador CMS