Bolig:

ENDRINGER: – Vi skal se på hele spekteret ved situasjonen, og komme med forslag til endringer, sier James Stove Lorentzen.

Langdryge reguleringsprosesser i Oslo: «Veldig bekymringsfullt»

Leder for byutviklingsutvalget, James Stove Lorentzen (H), er bekymret for saksbehandlingen hos Plan- og bygningsetaten (PBE), og vil løfte dette opp til debatt i Bystyret.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter omtalte nylig et brev, som administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen og viseadministrerende direktør Martin Høeg Haanes har sendt til «myndighetspersoner med stor innflytelse på bevilgninger og byutviklingen i Oslo kommune». I brevet uttrykker de at «det er på tide å ta bladet fra munnen i debatten om langdryge reguleringsprosesser i Oslo».

– Gjennom samtaler med flere andre betydningsfulle eiendomsutviklere i Oslo, har vi fått bekreftet at våre frustrasjoner og opplevelser er dagligdags i bransjen. I dette brevet argumenterer vi for at kapasitetsproblemer i PBE ser ut til å være en betydelig årsak (blant flere andre) til lange reguleringsprosesser, heter det i brevet.

Leder for byutviklingsutvalget, James Stove Lorentzen (H), er svært bekymret for situasjonen i PBE.

– Slik kan det ikke være. Ting tar altfor lang tid, og det var derfor Byutviklingsutvalget i fjor hadde en høring der både PBE og utbyggere så på situasjonen, sier han.

Siden denne høringen har det vært litt utskiftninger i Byutviklingsutvalget, og Stove Lorentzen var ikke leder på dette tidspunktet.

– Vi ønsker å følge opp denne høringen, og vil sette ned en arbeidsgruppe, som skal se på hva vi lærte av høringen, synliggjøre problemstillingene og se hva som kan gjøres. Deretter skal vi dette løftes dette opp til Bystyret til debatt., og så er det Byrådet som må ta dette videre, sier Stove Lorentzen.

Han forteller at utvalget vil starte arbeidet i løpet av noen uker, og at saken skal debatteres i Bystyret før sommeren.

Det er vel åpenbart at det er ressursmangel hos PBE?

– Det kan være ressursmangel, men det kan også være andre forhold, for eksempel organisatoriske grep, ledelse og holdninger. Vi skal se på hele spekteret ved situasjonen, og komme med forslag til endringer. Eksempelvis tillates det private områdereguleringer i kommuner utenfor Oslo, men altså ikke i Oslo. Dette er noe som kan gjøre prosessen mer effektiv, svarer Stove Lorentzen.

Powered by Labrador CMS