Bolig:

140 BOLIGER: Hovedhensikten med planforslaget er å etablere en bygning som gir rom for ca. 140 nye boliger med maksimalt bruksareal på 13.300 kvadratmeter.

Nå går det omsider mot politisk behandling for OBOS sitt prestisjeprosjekt

OBOS mener det har tatt altfor lang tid å behandle denne saken, men nå nærmer det seg behandling i Oslo bystyre.

Publisert

I august i fjor skrev Estate Nyheter at OBOS var overrasket over at Plan- og bygningsetaten (PBE) ikke prioriterer prosjektet med nesten 150 boliger i Martin Strandlis vei 10 – ikke langt unna Ammerud T-banestasjon i Groruddalen.

– Dette er dessverre et godt eksempel på hvorfor det ikke bygges nok boliger utenfor Ring 3. Utsettelsene er svært beklagelige. Vi hadde dialog med saksbehandler i månedsskiftet april/mai, og fikk da forståelsen av at det ble jobbet med å sluttføre planforslaget før oversendelse til Rådhuset. Vi ble derfor svært overrasket over dette nye brevet, skrev OBOS til PBE.

Nå har imidlertid etaten oversendt planforslaget til politisk behandling, slik at saken om ikke så lenge bør finne veien til et møte i Oslo bystyre.

– Det er gått 103 uker fra avsluttet offentlig ettersyn til oversendelse til byrådsavdelingen. Av dette har forslagsstiller brukt 41 uker og Plan- og bygningsetaten 62 uker, skriver PBE i oversendelsen til Byrådsavdeling for byutvikling.

Etaten mener planforslaget har en del fine kvaliteter, og er «generelt positive til nyskapende arkitektur med klimaambisjoner».

– Prosjektet er imidlertid for dårlig tilpasset og massivt i forhold til tomten det er plassert på. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, fremgår det av dokumentene.

Powered by Labrador CMS