LEILIGHETER: De tre øverste etasjene i Triangelgården konverteres nå fra kontorer til boliger.  Foto: Røhne Eiendom
LEILIGHETER: De tre øverste etasjene i Triangelgården konverteres nå fra kontorer til boliger. Foto: Røhne Eiendom

Konverterer kontorer til leiligheter

Flere klassiske kontorbygg i sentrum har blitt bygd om til hybler og leiligheter de siste årene. Nå står Triangelgården for tur.

Publisert Sist oppdatert

Fysioterapi, barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, leger og sorenskriveren. Mange er de som har leid lokaler i Triangelgården i Elverum. Men nå bygger det lokale eiendomsselskapet Røhne Eiendom 18 leiligheter i tre av de fire etasjene.

– Vi leier ut til en restaurant på grunnplan, resten har vi skrelt ut for å bygge seks leiligheter i hver etasje. Planen er at de skal stå ferdig i juni 2020, sier daglig leder Carl Fredrik Røhne.

LES OGSÅ: Nå begynner arbeidet i den splitter nye bydelen

Ombyggingen av Triangelgården er den største i byen så langt, og budsjettert til 23,5 millioner kroner. I første omgang er det snakk om leie ut leilighetene.

– Men blir det vanskelig må vi prøve å selge noen. Målet på sikt er å selge alle, påpeker han.

Årsaken til de mange tomme sentrumskontorene er flere nye næringsbygg utenfor sentrum de siste årene, som igjen har vært magneter på flere aktører. I tillegg til byggingen av kommunens nye helsehus og få nye leietakere som vil etablere seg inne i sentrum.

LES OGSÅ: Ut med kjøpesenteret, inn med leiligheter

– Kommunen leide blant annet to etasjer hos oss og vi har ikke klart å få inn nye leietakere etter dem. Det samme sliter andre gårdeiere med, derfor disse konverteringene. For vår del har kommunen vært velvillig til forandringen, å få folk tilbake i sentrumsgatene er like viktig for dem som for oss. Å drive i eiendomsbransjen med tomme lokaler er ikke noe gøy, poengterer han.

– Hvordan er utleiemarkedet i Elverum?

– Det er og har vært godt. Her er det alle kategorier som leier – fra studenter til enslige og eldre, sier Carl Fredrik Røhne.

LES OGSÅ: Kjøpesenterplanene ble kraftig krympet

Også det lokale selskapet YC Eiendom er en av aktørene som har tatt grep, og nå bygger de om andre etasje i Storgata 15 til fem utleieleiligheter. Tredje etasje ble bygd om for noen år tilbake. Og etter fem år er planen til Per Olai Stømner om å bygge leiligheter av kontorene i andre og tredje etasje i det såkalte Pedersenbygget endelig gjort om til praksis. I tillegg er flere andre næringslokaler bygd om eller skal gjennom samme prosess.