STORT: Teknostallen er det hittil største bygget KLP Trondheim har bygget noen gang.

Arm Norway forsyner seg med kontorer i Teknostallen i Trondheim

Selskapet har signert en leiekontrakt på 6.000 kvadratmeter kontorlokaler.

Publisert Sist oppdatert

Arm Norway ble opprinnelig etablert gjennom oppkjøpet av NTNU-spinoffen Falanx, som ble kjøpt av Arm i 2006. De vokser – og flytter snart inn i KLP-eide Teknostallen ifølge en pressemelding.

– Vi er stolte over å ønske et så viktig globalt teknologiselskap med sterk tilstedeværelse i Trondheim velkommen til nye Teknostallen. Falanx hadde faktisk kontorer i den opprinnelige Teknostallen fra 2002 til 2005, sier administrerende direktør Ruth Hege Havdal i KLP Eiendom Trondheim.

Flytter i to etapper

Arm med hovedkontor i Cambridge, Storbritannia, er ifølge meldingen en global teknologileder. Teknologien deres bygger fremtiden for databehandling, og har aktivert avansert databehandling i flere enn 280 milliarder brikker til dags dato.

Ettersom selskapet fortsetter å øke sin tilstedeværelse globalt, inkludert i Norge, trengte lokalteamet mer plass. Flyttingen skjer i to etapper, den første høsten i år og resten når byggetrinn to er ferdigstilt høsten 2025.

– Vi skal videreutvikle og skape et fellesskap på tvers av bedriftene, med liv i og rundt bygget også etter arbeidstid. Dette blir Trondheims nye innovasjonsknutepunkt, sier Bjørnar Pedersen som er ansvarlig for utleie i KLP Eiendom Trondheim. 

Hans Norderud og Erlend Krogstad i DNB Næringsmegling, utleierådgivere for KLP, viser til at det er stor interesse for miljøbygg som Teknostallen.

– Vi vet at 9 av 10 brukere ønsker å leie kontorlokaler i miljøvennlige bygg neste gang de flytter. Vi tror betalingsviljen for miljøvennlige bygg vil øke, sier Norderud.

Fakta om Teknostallen

Areal: Totalt 47.250 kvadratmeter fordelt på 6 etasjer.

Breeam Excellent Platinum Well og energiklasse A.

Byggetrinn 1: innflytting november 2023 – september 2024.

Byggetrinn 2: Innflytting i andre halvår 2025.

200 meter løpebane på taket.

700 sykkelplasser innendørs + 100 uteplasser.

Powered by Labrador CMS