KOMBINERT FORMÅL: Det nye bygget planlegges med et kombinert bruksformål: Lager/logistikk, kontorer og trenings-/aktivitetssenter.
KOMBINERT FORMÅL: Det nye bygget planlegges med et kombinert bruksformål: Lager/logistikk, kontorer og trenings-/aktivitetssenter.

Kjøpte av Eiendomsspar – nå vil den nye eieren oppføre et nytt bygg

Det er et betydelig utviklingspotensial for eiendommen, som ble kjøpt av et selskap kontrollert av OroEiendom AS.

Publisert

– Det planlegges oppført et nytt næringsbygg på eiendommen. For tiden er eiendommen delvis parkeringsplass og ubebygd, og med egen avkjørsel fra kommunal vei, skriver Arkitektene Astrup og Hellern i en henvendelse til Plan- og bygningsetaten.

Henvendelsen gjelder Karihaugveien 89, som Estate Nyheter omtalte i mai i forbindelse med at Eiendomsspar solgte eiendommen til et selskap kontrollert av OroEiendom AS. Estate Nyheter skrev da at eiendommen består av et kontorbygg på 11.000 kvadratmeter samt 24.000 kvadratmeter utviklingspotensial.

– Eiendommen er spennende for oss fordi den både tilbyr kontantstrøm fra et veletablert kontorkonsept og utviklingspotensial, uttalte Anders Brustad-Nilsen, daglig leder i OroEiendom.

Det nye bygget planlegges med et kombinert bruksformål: Lager/logistikk, kontorer og trenings-/aktivitetssenter.

– Det er stor høydeforskjell på eiendommen, derfor planlegges det lager med gårdsplasser på to nivåer/etasjer. Til lager-/logistikkarealene vil det bli tilhørende kontorer. Det planlegges for trenings-/aktivitetssenter, kontorer eller annet i en øverste etasje, skriver arkitektselskapet i redegjørelsen.

– Vi ser et potensial i å kombinere bruksformål som har forskjellige bruksintervaller og tider. Fordelen med et trenings-/aktivitessenter er at dette tilfører nærområdet og bydelen en type arealer som det en mangel på i dag. På den måten får man en bedre utnyttelse av eiendommen gjennom større deler av døgnet.

Byggets planlagte utforming og gesimshøyder skal fungere som en støyskjerm mellom E6 og nærliggende boligbebyggelse.

Powered by Labrador CMS