KJØPER STORT I TRONDHEIM: Fredensborg Bolig, Dora Holding og Heimdal Bolig har kjøpt Ladehammerveien 4-6 i Trondheim.
KJØPER STORT I TRONDHEIM: Fredensborg Bolig, Dora Holding og Heimdal Bolig har kjøpt Ladehammerveien 4-6 i Trondheim.

Kjøper 23 mål i Trondheim. – En unik tomt

Fredensborg Bolig, Dora Holding og Heimdal Bolig har gått sammen og kjøpt Ladehammerveien 4-6 (Ladejarlen) i Trondheim med like eierandeler.

Publisert Sist oppdatert

Selger er Trøndelag Fylkeskommune som tidligere har benyttet eiendommen til ulike typer skoleformål. Skoledriften ble avviklet i 2017 og eiendommen har siden da vært avstengt. Tomten er på ca. 23 mål og ligger på Nyhavna som er en bydel i sterk transformasjon.

- Dette er en unik tomt hvor forholdene ligger til rette for å skape gode sentrumsnære boliger og arbeidsplasser. Prosjektet har en tydelig ambisjon om å levere på sosial og grønn bærekraft ved at boligene miljøsertifiseres og at vi benytter vår leie til eie-modell som muliggjør at flere kommer inn på boligmarkedet, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

- Kjøpergrupperingen ser frem til å ta fatt på utviklingsarbeidet gjennom et felles selskap i godt samarbeid med planmyndighetene og andre interessenter. Målet er at denne eiendommen blir et positivt tilskudd i transformasjonen av Nyhavna-området og sentrumsutviklingen i Trondheim generelt, sier Svenkerud videre.

Kjøperne er klare på at det etter hvert vil bli startet et arbeid med å omregulere eiendommen til både bolig, næring og utadrettet virksomhet.

- Videreutvikling av Ladejarlen er en oppgave vi går til med stor ydmykhet. Dette er en fantastisk beliggenhet hvor mange av byens innbyggere har veldig lyst til å jobbe eller bo på. Herfra går du til solsiden på 10 minutter og du finner det aller meste innen gå- og sykkelavstand, sier administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig.

For Dora som markant eiendomsbesitter sentralt i Trondheim, er det gledelig å kunne fortsette arbeidet med å skape en bydel på Nyhavna som gjør Trondheim til en enda mer attraktiv by.

- Vi i Dora er svært opptatt av å utvikle Trondheim innenfra og utover, og det er gjennom å medvirke til at flere både kan jobbe og bo miljøriktig og sentralt, at vi best kan bidra til bærekraftig byutvikling og et levende bysentrum, sier Geir Halmøy, administrerende direktør i Dora Holding.

Eiendomsmegler 1 Næring ved Joar Kjeldseth har hatt oppdraget med å stå for salget av eiendommen på vegne av Trøndelag Fylkeskommune. Prisen var 315 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS