BLOKKER: De ni blokkene til Skanska skal ligge mellom Oslofjorden og togstasjonen.

Politikerne positive til Skanskas planer om 450 nye leiligheter

Politikerne er positive til den massive fortettingen og anbefaler oppstart av reguleringsplanarbeidet.

Publisert

En av de nærmeste naboene til Kambo stasjon seks kilometer nord for Moss sentrum er et drøyt 23 mål stort skogområde som er regulert til boliger. Der ønsker Skanska å bygge 450 leiligheter fordelt på ni blokker i opptil 13 etasjer ifølge fjorårets planinitiativ.

Dette fikk nylig gehør i rådhuset da planutvalget ga grønt lys til oppstart. Estate Nyheter skrev om prosjektet i fjor da Skanska Eiendomsutvikling inngikk joint venture med KG Invest.

– Formålet med Marinabakken 21 er å legge til rette for knutepunktutvikling og flerfunksjonell arealutvikling rundt Kambo stasjon. Planområdet er delvis skogkledde berg, og mer åpne flate områder mellom eksisterende industri som er under avvikling og pendlerparkering, skriver plankonsulent Code Arkitektur blant annet.

En del av et stort utviklingsområde

Utviklerne vil med denne planen tilrettelegge for en åpen struktur med variert boligbebyggelse rundt tre tun og et torg – med hver sin parkeringsløsning under bakken.

– Prosjektet blir et viktig bindeledd mellom det nylig etablerte boligområdet i nordvest og Kambo togstasjon, og vil sette premisser for starten på et sammenhengende gatetun som skal bli et bindeledd mellom togstasjonen og de nye boligområdene, påpeker utviklerne.

Blokkene får varierte høyder og blir tettest og høyest nær gatetunet og torget. Utviklerne påpeker at prosjektet åpner et lite brukt og utilgjengelig areal, og inviterer til ny og mer finmasket bebyggelse i nærheten av stasjonen.

– Gatetunet deler utviklingsområdet i to og det blir etablert et torg med næringsaktivitet på bakkeplan. Torget skal være et møtested for nabolaget og Kambo, skrover plankonsulenten.

All eksisterende bebyggelse skal rives før bygging.

Powered by Labrador CMS