Transaksjon:

DEAL: Håvard Wankel fra KG Invest (tv), og Skanska-toppene Thorbjørn Brevik, Salman Saaed og Arnt Egil Berge har gått sammen om boligprosjekt.

Skanska inn i boligprosjekt i Moss

Skanska Eiendomsutvikling har inngått joint venture med KG Invest om et boligprosjekt som kan gi 300 boliger på Kambo i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres og vil redusere CO2-utslippene med 25 til 50 prosent.

– Denne investeringen er helt i tråd med vår strategi om å utvikle flere prosjekter også utenfor Oslo, og i samarbeid med andre tomteeiere. KG Invest AS er en spennende partner som deler ambisjonen om å bygge mer bærekraftig og mer mangfoldig, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Han mener det stort potensial i flere av områdene utenfor Oslo.

– Med tog tar du deg til Oslo på en drøy halvtime. Samtidig er du nær fjorden og et roligere liv utenfor sentrum. Tomter slik som denne på Kambo har et meget stort potensial, fortsetter Breivik.

Skal skape et godt sted å bo

– Vi har høye ambisjoner for prosjektet, både når det gjelder grønn og sosial bærekraft. Foruten de høye klimaambisjonene som er satt, har vi også planlagt for et godt og inkluderende bomiljø som beboerne skal føle tilhørighet til. Mye av arealet vil derfor gå til å utvikle felles uteområder.

Tomten er på 23 mål og det kan bygges rundt 300 leiligheter i prosjektet. Det er også satt av flere tusen kvadratmeter til ulike næringsformål, sier prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Arnt Egil Berge.

– Vi er veldig fornøyde med å lande Skanska som samarbeidspartner for utviklingen av boliger og næring på denne tomten. Vi la ned mye tid for å finne riktig JV-partner, og har store ambisjoner og et langsiktig perspektiv for denne strategisk viktige tomten som ligger rett ved sjøen og jernbanestasjonen på Kambo, sier Håvard Wankel i KG Invest AS, eier og selger av tomten på Kambo.

– Med den nye strategien fortsetter vi utvidelsen av det geografiske fotavtrykket til Skanska Eiendomsutvikling på Østlandet, hvor vi ser mot tettsteder i område Ski - Fredrikstad. Med den industrielle kompetansen vi tilfører prosjektene, og vår erfaring fra store- og komplekse boligprosjekter, har vi som mål å bli den foretrukne samarbeidspartneren i denne aksen. Vi ser aktivt etter flere nye muligheter i aksen Ski-Fredrikstad, sammen med lokale tomtebesittere som innehar en unik lokalinnsikt. For at vi skal få ut mest mulig i et samfunnsøkonomisk perspektiv, er vi nødt til å utnytte knutepunktene rundt den nye Follobanen. Sånn sett er dette et prosjekt som støtter opp under den store infrastrukturinvesteringen som er tatt i forbindelse med Follobanen, avslutter Salman Saeed, Regiondirektør for Oslo – Øst i Skanska Eiendomsutvikling.

Powered by Labrador CMS