NOMINERT: Oslo Airport City er nominert til World Architecture Festival Awards 2019.
NOMINERT: Oslo Airport City er nominert til World Architecture Festival Awards 2019.

Kan vinne internasjonal arkitekturpris

Oslo Airport City er nominert i kategorien for Future Project: Masterplanning.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Airport City, utformet av Haptic Architects og Nordic – Office of Architecture har blitt nominert til den prestisjefylte World Architecture Festival Awards 2019, melder Nordic.

Prosjektet er en ny modell for en bærekraftig smart by med over en million kvadratmeter nybygg og ti tusen nye kompetansearbeidsplasser med kontorer, handel, rekreasjon og kongress-senter.

LES OGSÅ: Porsche bygger nytt showroom for elbilsatsingen

– Dette blir et av Norges største byutviklingsprosjekter og er en del av Gardermoen Næringspark med over fem tusen mål og fire millioner kvadratmeter med blandet formål. Oslo Airport City AS har sammen med Haptic og Nordic utviklet en langsiktig, robust og troverdig masterplan, hvor bærekraft og smart teknologi ligger til grunn, heter det.

Masterplanen har fokus på kollektivløsninger, selvkjørende biler og busser, nye og fornybare energikilder, og en fleksibel plan hvor bygningene på enkelt vis kan transformeres til alternativ bruk i fremtiden.

LES OGSÅ: Kjøpte 660 mål ved flyplassen

– Å planlegge og bygge inn fleksibilitet er meget bærekraftig, men dessverre noe mange glemmer eller utelater siden det representerer en initiell kostnad som ikke kommer til nytte før mange år etter ferdigstillelse. For oss er langsiktighet en del av strategien, og derfor er det også avgjørende å samarbeide med leietakere og brukere som deler våre miljøambisjoner, sier administrerende direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

Prosjektet er godt underveis og de første bygningene har forventet ferdigstillelse i 2021/22.

– På vegne av arkitektteamet er jeg meget stolt av at Oslo Airport City har blitt nominert til denne prisen. Prosjektet vil sette en ny standard for bærekraftig og fremtidsrettet byutvikling og vi er glade for å kunne spre dette budskapet til et større publikum, sier partner Tomas Stokke i Haptic.

World Architecture Festival finner sted 4.-6. desember i Amsterdam.