HØYT: Slik blir innovasjonssenteret, med utvendig klatrevegg, på Oppdal. Ill.: PIR II
HØYT: Slik blir innovasjonssenteret, med utvendig klatrevegg, på Oppdal. Ill.: PIR II

Ingen høyere i landet

Consto skal bygge Oppdal Innovasjonssenter, som blant annet skal romme landets høyeste klatretårn.

Publisert Sist oppdatert

Bygget utgjør 5.500 kvadratmeter fordelt på fire etasjer samt en mesaninetasje i takkonstruksjon. Oppdal Innovasjonssenter får kontorer, butikklokaler, treningssenter, restaurant og en klatrehall.

Kontraktssummen er på omkring 120 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Klatrehallen er formet som et fjell utenpå bygget. Den er prefabrikkert og støpes i betong. Utsiden formes i gummiformer som etterligner en fjellstruktur og størrelsen er spektakulær. Innvendig høyde på klatreveggen er omkring 26 meter, forklarer Henrik Vågen i Consto Midt-Norge.

LES OGSÅ: Bygger kulturkvartal for en kvart milliard

Bygget vil ifølge pressemeldingen bidra til økt aktivitet i Oppdal sentrum, og prosjektet vil gi lokale ringvirkninger under utbyggingen og senere driftsfase. Kjøp av varer og tjenester fra bedrifter i nærheten av utbyggingen vil øke i byggeperioden, i tillegg har flere lokale bedrifter fått oppdrag knyttet direkte til prosjektet.

Første spadetak går i september forutsatt godkjenning av rammesøknaden, og byggetiden er satt til 14 måneder med ferdigstillelse november 2020.

LES OGSÅ: Investerer milliarder i fremtiden

– Planleggingen er godt i gang. Vi har gjennomført en samspillsfase med byggherren og vi har startet detaljprosjekteringen, opplyser Henrik Vågen.

Det er Consto Midt-Norge sin avdeling på Berkåk tre mil fra Oppdal, som skal bygge Oppdal Innovasjonssenter for Siva (Selskapet for industrivekst).