TREKLØVER: I samarbeid med Entra og Camar Eiendom ønsker OBOS å bygge 1500 boliger og 6000 arbeidsplasser i Jåttåvågen.
TREKLØVER: I samarbeid med Entra og Camar Eiendom ønsker OBOS å bygge 1500 boliger og 6000 arbeidsplasser i Jåttåvågen.

Her vil gigantene bygge 1500 boliger

Entra, Camar Eiendom og OBOS vil bygge 1500 boliger og 6000 arbeidsplasser på restene av det gamle industriområdet i Jåttåvågen.

Publisert Sist oppdatert

Jåttåvågen mellom Stavanger og Sandnes var lenge et tradisjonelt industriområde, men er i dag langt på vei omformet til boliger og arbeidsplasser. Nå skal neste utviklingsfase i gang, og da ønsker OBOS å være med på å utvikle området videre med boliger, arbeidsplasser og friområder, ifølge en pressemelding.

– Det er et stort og spennende område som skal utvikles over flere år. Av litt ulike årsaker har vi ligget lavt i Stavanger de siste årene, men er nå virkelig klare til å satse på denne regionen igjen. OBOS har også flere andre utbyggingsprosjekter på trappene i Stavanger, sier prosjektdirektør Helge Eggja i OBOS.

LES OGSÅ: Arkitekt klar for Paradis

Entra er et av Norges ledende eiendomsselskap. OBOS er Norges største boligbyggerlag og Nordens største boligbygger. Camar Eiendom er det lokale selskapet i konstellasjonen som nå skal kjempe om å få gå i kompaniskap med Stavanger kommune om å bygge ut resten av Jåttåvågen de neste 10 – 15 årene. Så fremt de blir valgt som kommunens partner i utbyggingen, kommer trekløveret til å etablere et eget selskap hvor OBOS vil ha en eierandel på 50 prosent, mens Camar og Entra skal ha 25 prosent hver.

LES OGSÅ: Mot nye tider for sentrum

Stavanger kommune har en klar plan for utviklingen av Jåttåvågen, og kommer til å beholde halvparten av aksjene selv. Stavanger Utvikling KF gikk ved årsskiftet bredt ut blant både lokale og nasjonale eiendomsaktører og inviterte til et langvarig samarbeid i Jåttåvågen. OBOS var raskt på banen og er sammen med resten av konstellasjonen en av de mest aktuelle kandidatene for oppdraget.