STOR DEAL: Carucel Eiendoms kjøp av RSV Invests boligportefølje sikret Carl Erik Krefting en rekke utleiegårder i Oslo sentrum..
STOR DEAL: Carucel Eiendoms kjøp av RSV Invests boligportefølje sikret Carl Erik Krefting en rekke utleiegårder i Oslo sentrum..

Her er transaksjonsloggen for uke 46

Estate Nyheter oppsummerer sist ukes transaksjoner.

Publisert

For en uke siden lanserte Estate Nyheter sin ukentlige transaksjonslogg, som tar for seg transaksjonene som er blitt omtalt på Estate Nyheter den seneste uken. Da ble blant annet Merkantilbyggs kjøp av Hegdehaugsveien 22B, BoNo Boligs kjøp av Johan Berentsens vei 41, 63, 65 og flere eiendommer på Borgeskogen omtalt.

Torsdag ble det kjent at Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom kjøpte en boligportefølje fra RSV Invests for ca. 1,35 milliarder kroner. Malling & Co Forvaltning tar over deler av organisasjonen til RSV Invest, og innebærer startskuddet for en storstilt satsing på boligforvaltning i Malling.

– Kundene våre har etterspurt dette og vi ønsker å vokse sammen med kundene våre. Boligforvaltning har vært et lite hull i leveranse-plattformen vår, sa adm. direktør Anders Berggren til Estate Nyheter i forbindelse med satsingen.

I Stavanger er transaksjonsmarkedet hetere enn på lenge, og flere utenbys investorer har kjøpt eiendommer på Forus. IT-gründerne Jens Rugseth og Trond Syversen kjøpte Stokkamyrveien 7-11 på Forus. Eiendommen, som ble solgt fra et Clarskcons Platou-syndikat, har et areal på 6.700 kvadratmeter fordelt på to big box-bygninger.

Ikke så langt unna har fondet Pareto Eiendomsinvest Nordic solgt Stokkamyrveien 24, 26 og 28. Det er en stund siden transaksjonen ble gjort, men Estate Nyheter kunne fortelle at det var Bergen-selskapet Midgard Gruppen som kjøpte eiendommen via Pareto Securities.

På Jæren har Camar og Øgreid Eiendom solgt Trallfaveien 7 på Bryne til Backe Prosjekt. Boligutvikleren har hatt en kjøpsopsjon på eiendommen og har samtidig stått for en omregulering som vil ende med 110 boliger over en butikkeiendom som vil bli leid ut til Norgesgruppens Kiwi-kjede.

Edgar Haugen har i flere år vært en av de mest aktive i transaksjonsmarkedet. Hans selskap Ragde Eiendom kjøper både store og små næringseiendommer og den siste uken har Estate Nyheter omtalt et stort kjøp og et lite. Det lille kjøpet er Tor Sørnes vei 9, som ligger rett ved siden av en annen eiendom Ragde Eiendom eier, mens det store kjøpet er kjøpet av Tevlingveien 23. Vika Project Finance var tilrettelegger for det kjøpet, mens Carnegie Project Finance var selger.

I Bergen har West Coast Invest kjøpt Kokstadflaten 29 fra FM Gruppen.

Powered by Labrador CMS