FERSK ADVOKATRANGERING: Den siste advokatrankingen til anerkjente Chambers and Partners er nå offentliggjort.
FERSK ADVOKATRANGERING: Den siste advokatrankingen til anerkjente Chambers and Partners er nå offentliggjort.

Her er Norges beste eiendomsadvokater

Disse norske eiendomsadvokatene topper advokatrangeringen Chambers and Partners.

Publisert Sist oppdatert

Chambers and Partners er ute med sin årvisse advokatrangering. Chambers-rankingen har fire nivåer (band). I den mest ærefulle kategorien, Band 1, er disse fire advokatfirmaene (i tilfeldig rekkefølge): Advokatfirmaet Haavind AS, Advokatfirmaet Selmer AS, Advokatfirmaet Thommessen AS og BAHR.

PROAKTIV: Herman Roksund, Haavind.
PROAKTIV: Herman Roksund, Haavind.

Haavind: – Har befestet vår posisjonChambers-rangeringen anerkjenner Erling Timm som en advokat som står for “excellent work” i eiendomstransaksjoner, mens Christian Bjørn-Hansen beskrives som en “strong negotiator” som er “very commercially minded without losing sight of the client’s interest.”

Nils Flesland Bull har merkelappen “MVA-spesialist” med “good availability and low response time“. Herman Roksund fremheves for å stå for “handling of complex matters in a commercial and proactive way

– Vi er godt fornøyde med fortsatt å være i Band 1, og tenker nok at fjorårets transaksjonsvolum med signerte dealer på rundt 25 milliarder kroner, hvorav ca syv milliarder kroner var cross boarder, har bidratt til å befeste vår posisjon, sier Christian Bjørn-Hansen.

– Det mest gledelige ved fjoråret var for så vidt å se at Herman Roksund og Magnus M. Haug virkelig er «oppe i plan» og bidrar sterkt til våre resultater. Vi ser med andre ord veldig lyst på fremtiden, slår Bjørn-Hansen fast.

Les også: Rykker opp i Wikborg Rein

Thommessen: – Hyggelig å score så braSom eneste firma har Thommessen to av de seks enkeltadvokatene i Band 1.

– Etter et travelt fjorår med ca. 100 transaksjoner med stort og smått, synes vi det er veldig hyggelig å score bra i en så seriøs undersøkelse som Chambers, sier Christian Müller.

GODT LIKT: F.v. Even Bratsberg, Christian Müller og Chris Borch, Thommessen.
GODT LIKT: F.v. Even Bratsberg, Christian Müller og Chris Borch, Thommessen.

– Særlig setter vi pris på at vi som firma er i Band 1 innen Real Estate. Dette hadde ikke vært mulig uten våre dyktige og energiske medarbeidere i avdelingen for næringseiendom.

Even Bratsberg, som etter syv år som corporate rådgiver i SEB Enskilda og Pangea Property Partners vendte tilbake til Thommessen i 2014, er i kåringen anerkjent for sin “truly developed commercial awareness“.

– Vi var involvert flesteparten av de største eiendomstransaksjonene i 2018, noe det er hyggelig at Chambers har fanget opp. Videre tror jeg at vår relasjon til de utenlandske eiendomsinvestorene har bidratt til at vi havner i Band 1.

Chris Borch er leder av Thommessens næringseiendomsavdeling, og er i kåringen anerkjent som “extremely good” for sitt transaksjonsarbeid. Han kan tydeligvis også oppføre seg, ettersom en av Chambers’ kilder er sitert på følgende: “He is someone I really like, as a lawyer and a person.”

– Transaksjonsarbeid handler i stor grad om å være kreativ og å finne løsninger, sier Borch.

– Selv om det kan gå en kule varmt i forhandlingene, er alvorlighetsgraden sjelden større enn at det er innafor å løse opp stemningen med en liten kommentar som ikke trenger å ha så mye med juss å gjøre. Det skal aldri være noen tvil om hvilken parts interesser Thommessen skal ivareta. Men selger ønsker tross alt å selge, og kjøper ønsker tross alt å kjøpe. Da må vi rådgivere gjøre det vi kan for å få det til på en god måte, og jeg håper anerkjennelsen av Thommessen blant annet skyldes vårt bidrag til å finne løsninger. Vi er bevisste på at et godt forhandlingsklima bidrar til gode resultater, noe vi også er opptatte av å videreformidle til de yngre i avdelingen, sier Borch.

LES OGSÅ: Nye partnere i Selmer

BAHR: – Viser at vi har et sterkt og godt teamBAHR har mistet Stig L. Bech til Solon Eiendom, men det betyr ikke at firmaet kommer dårlig ut av den grunn. Anne Sofie Bjørkholt karakteriseres som en “excellent lawyer” og hun er kjennetegnet av “technical knowledge” i næringseiendom.

DYKTIG RÅDGIVER: Ole Andreas Dimmen, BAHR.
DYKTIG RÅDGIVER: Ole Andreas Dimmen, BAHR.

Erik Langseth beskrives som “very talented” og Ole Andreas Dimmen blir verdsatt for “clear and distinct advice“.

– Jeg er glad for at vi også denne gangen har blitt topprangert i Chambers. Det viser at vi har et sterkt og godt team her i BAHR, sier Anne Sofie Bjørkholt.

Hun legger til:

– Og særlig glad er jeg for den positive omtalen kollega Ole Andreas Dimmen får. Han er neste generasjon advokattopp innen eiendom, så følg godt med ham!

Selmer: – Godt fornøydHos Selmer fremheves Andreas Rørvik for sine forhandlingsevner, mens Even Berg får skryt for sine leveranser til velkjente eiendomsselskaper. “The service-mindedLine Ravlo-Losvik har fått følgende anerkjennelse: “Her knowledge and commercial awareness is crucial.”

SERVICEINNSTILT: Line Ravlo-Losvik, Selmer
SERVICEINNSTILT: Line Ravlo-Losvik, Selmer

Ytterligere Selmer-advokater som fremheves er Mikkel Vislie, Sverre Nordlie (“He understands what is important for us as client, not just focusing on egal issues“) og Thomas Reppe Wetting, som beskrives som “really thorough” og “client oriented“.

– I Selmer er vi selvfølgelig godt fornøyd med at eiendomsteamet vårt igjen anerkjennes i Band 1 og ikke minst at hele seks av våre eiendomsadvokater gis en personlig rangering av Chambers, sier administrerende direktør Atle Carlsen i Advokatfirmaet Selmer AS.

– Selmer har Norges største eiendomsavdeling og det er helt avgjørende for oss og våre kunder at avdelingen også er blant Norges aller beste, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Blir partner i Grette

Band 2, 3 og “Recognised Practioner”I Band 2 finner vi Advokatfirmaet Schjødt, Arntzen de Besche Advokatfirma AS, Wiersholm og Wikborg Rein Advokatfirma AS.

I Band 3 er Advokatfirma DLA Piper, Advokatfirmaet CLP, Føyen Torkildsen, Kluge Advokatfirma AS og Ro Sommernes Advokatfirma DA.

I kategorien “Recognised Practitioner” er Advokatfirmaet Grette AS, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, Deloitte Advokatfirma AS og SANDS.

Powered by Labrador CMS