FIKK MED DE STORE: De store eierne i Lars Ove Løseths Aurora Eiendom ble med på emisjonen.
FIKK MED DE STORE: De store eierne i Lars Ove Løseths Aurora Eiendom ble med på emisjonen.

Hentet 600 mill. til senterkjøp

Etter sist ukes kjøp av kjøpesentrene Gulskogen og Arkaden, samt 25 prosent av Maxi Hamar, har Aurora Eiendom hentet 600 millioner kroner i ny egenkapital.

Publisert

Kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom hyret inn DNB Markets, Sparebank 1 Markets og Panga Property Partners for å gjennomføre en emisjon etter at selskapet meldte om kjøp av kjøpesentre for 2,6 milliarder kroner. Søndag kveld kom selskapet med melding om at emisjonen er i boks. Det ble hentet inn 600 millioner kroner i en emisjon som ble satt på aksjekurs 93 kroner.

De største eierne, som også har styreverv i Aurora Eiendom, bidro med mesteparten av emisjonen. Både Joh Johannson Eiendom, Eiendomsspar og Varner Invest gikk inn med mellom 50 millioner (Varner) og 200 millioner kroner (Joh Johannson Eiendom. Også Alti Invest gikk inn i emisjonen. Petter Stordalens Strawberry Shopping lot seg vanne videre ut, med å bare tegne for 5 millioner kroner.

Pengene skal brukes på kjøpet av kjøpesentrene Gulskogen og Arkaden og 25 prosent av Maxi Hamar, samt til generelle selskspsformål.

Powered by Labrador CMS