BRUKES TIL KJØP: Pengene som kommer inn fra emisjonen skal brukes på å kjøpe kjøpesentrene som ble offentliggjort tidlig i juni.
BRUKES TIL KJØP: Pengene som kommer inn fra emisjonen skal brukes på å kjøpe kjøpesentrene som ble offentliggjort tidlig i juni.

Hentet 2 milliarder til kjøpesentersatsing

Aurora Eiendom har nå fullført innhentingen av kapital til kjøpet av fire kjøpesentre.

Publisert

Det var tidlig i juni at det ble kjent at et nytt kjøpesenterselskap hadde kjøpt fire kjøpesentre fra Steen & Strøm og inngått avtale om kjøp av ytterligere ett senter. Samlet pris var 4,8 milliarder kroner. Investorer som Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner, NREP, Eiendomsspar og andre hadde da tegnet aksjer for 1,377 milliarder kroner i en rettet emisjon. Planen var å hente inn ytterligere 623 millioner kroner i en ny emisjon for å finansiere enda et stort norsk kjøpesenter. Nå er pengene på plass i selskapet etter at emisjonen er ferdig.

- Vi er fornøyde med responsen fra markedet og med å innhente 2 milliarder kroner i kjøpesentersegmentet på få uker. Vi setter stor pris på tilliten fra så mange kvalitetsinvestorer, og styret jobber videre med vekststrategien, sier styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom AS.

Pengene skal brukes til å finansiere de tidligere annonserte kjøpene. Aurora Eiendom forventer at aksjene blir tilgjengelig for handel på Euronext NOTC Oslo kort tid etter at emisjonen er fullført. Selskapet planlegger børsnotering på Euronext Growth Oslo mot slutten av året.

DNB Markets, Pangea Property Partners og SpareBank 1 Markets har vært tilretteleggere i kapitalinnhentingene. Wiersholm har vært juridisk rådgiver for tilretteleggerne. Pangea Property Partners er finansiell rådgiver, Ro Sommernes juridisk rådgiver og Storm Communications kommunikasjonsrådgiver for Aurora Eiendom.

Powered by Labrador CMS