SALG: KLP Eiendom kjøper kontorbygg i København for 1,5 milliard kroner.

Milliardkjøp i Kongens by

KLP Eiendom kjøper kontorbygg i København for 1,5 milliard kroner fra norske familieselskaper.

Publisert Sist oppdatert

KLP Eiendom har inngått avtale med Langebro Eiendom Aps om å kjøpe Weidekampsgade 12-16. Det er de norske familieselskapene Hathon Eiendom og Hafonn som har utviklet eiendommen siden de kjøpte den i 2003 ifølge en pressemdling.

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er på 1,085 milliarder danske kroner – rundt 1,47 milliarder norske. Overtakelse er planlagt i desember.

LES OGSÅ: Klager på fremdriften

– Vi har hatt et ønske om en større portefølje av gode kontoreiendommer i København, og er glade for å gjennomføre vår andre store danske transaksjon i år, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Weidekampsgade 12-16 er et kontorbygg på seks etasjer pluss kjeller oppført i 2008 på Islands Brygge. Utleiebart areal er 27.100 kvadratmeter. Det er noen ledige lokaler igjen, og forventede årlige leieinntekter når bygget er fullt utleid, er ca. 38 millioner danske kroner.

LES OGSÅ: Ber om 100 mill for lagerbygg

– Med dette kjøpet sikrer vi oss et moderne og fleksibelt kontorbygg på en attraktiv beliggenhet , sier administrerende direktør Søren Risager-Hansen i KLP Ejendomme i Danmark.

Før sommeren annonserte KLP Eiendom kjøpet av kontornybygget E. C. Hansens Hus i Carlsberg Byen.

Powered by Labrador CMS