PÅ HØYGIR: Q4 Næringsmegling er i ferd med å legge bak seg et kanonår.
PÅ HØYGIR: Q4 Næringsmegling er i ferd med å legge bak seg et kanonår.

Har meglet næringseiendom for 2,6 milliarder

Gode eiendommer i Vestfold og Telemark har aldri vært priset skarpere. Q4 Næringsmegling har hatt et kanonår og meglet for hele 90 prosent mer enn i hele fjor.

Publisert

– Q4 Næringsmegling har den siste tiden opplevd svært stor etterspørsel etter trygge kontantstrømeiendommer og andre kvalitetseiendommer med god beliggenhet. Det har ført til at det er satt nye rekorder både når det gjelder antall omsetninger, men ikke minst transaksjonsvolum, skriver næringsmngleren i en markedsoppdatering.

Så langt i år har Q4 omsatt til sammen 110 næringseiendommer. Når nyttårsrakettene sendes opp, vil næringsmngleren trolig ha passert 120 transaksjoner. Til sammenligning var det 86 i 2020.

– Q4 har så langt i år omsatt næringseiendommer for 2,6 milliarder kroner. Det er betydelig mer enn noen gang tidligere og en vekst på hele 90 prosent sammenlignet med 2020, sier Ola Larsen.

Fra å operere med en prime-yield i Vestfold og Telemark på mellom 5,75 og 6,25 prosent, så har denne nå krøpet godt ned på 5-tallet. Det har den siste tiden vært flere omsetninger i nivået 5,00 til 5,50 prosent, noe som er rekordskarpe nivåer i Vestfold og Telemark.

Også 2022 ser bra ut for næringseiendomsmarkedet i Vestfold og Telemark.

– Transaksjonsmarkedet er preget av sterk etterspørsel, relativt få prime-objekter og meget god kapitaltilgang hos investorene. En samlet vurdering gjør likevel at vi forventer en flat utvikling i prime-yield de nest tolv måneder i vårt område.

Powered by Labrador CMS