UTVIDER: Nybygget blir nesten identisk som det eksisterende på bildet, og skal stå på tomta i bakgrunnen.

Fortsetter å utvide datasenterparken i Enebakk

Nybygget blir nesten identisk som et allerede eksisterende.

Publisert

For andre gang i år starter det israelske selskapet Green Mountain bygging ved sitt datasenteranlegg i Enebakk utenfor Oslo. Denen gangen er det snakk om et datasenter med en kapasitet på 10 MW. Bygget er allerede delvis utleid til en internasjonal teknologiaktør som skal bruke nesten 5MW av kapasiteten til sin virksomhet, ifølge en pressemelding. 

Selskapet har fått godkjent byggingen av et tre-etasjes bygg på 9.600 kvadratmeter. Anleggsarbeidet starter så snart igangsettelsestillatelsen foeligger og det skal etter planen bety ferdigstillelse i september 2024.

Da skal hele anlegget til Green Mountain i Enebakk ha kapasitet på 41,5 MW – fordelt på bygninger både for egne kunder og for samlokalisering av flere kunder. 

Hvor mye nybygget kommer til å koste, gjøres ikke kjent.

Flere vil inn

– Vi opplever stor pågang for tiden og det er gledelig at flere internasjonale kunder ser til Norden for sine datasenterbehov, sier administrerende direktør Svein Atle Hagaseth i Green Mountain.

Hvem den aktuelle kunden er holdes enn så lenge unna offentligheten, men er uansett ny for Green Mountain.

– De leverer tjenester som de fleste nordmenn er godt kjent med og som mange er avhengige av både på jobb og i fritiden, påpeker Hagaseth.

Den nye utvidelsen fører igjen til at utviklerne må oppbemanne sitt team på både drift og støttefunksjoner. I dag har flere enn 50 årsverk sin faste arbeidsplass knyttet til Enebakk senteret fordelt på drift, sikkerhet og renhold. Da er ikke kundenes eget personell inkludert eller årsverk knyttet til faste vedlikeholdsavtaler. 

Med det nye bygget regner de med å øke bemanningen med 10-15 personer. I tillegg til arbeidsplasser knyttet til selve byggingen samt økonomiske ringvirkninger.

Powered by Labrador CMS