LAV RENTE: – Etter krakket i 1987 hadde jo ikke bankene noe å stå imot med, og renten var skyhøy, sier Pål Georg Gundersen. Foto: Marte Gjerde.
LAV RENTE: – Etter krakket i 1987 hadde jo ikke bankene noe å stå imot med, og renten var skyhøy, sier Pål Georg Gundersen. Foto: Marte Gjerde.

Geilo-investor: – Vi er ved godt mot

– Det er ingen som vet hvor dette bærer, men nå har vi i alle fall oljefondet. Det hadde vi ikke etter krakket i 1987, sier Pål Georg Gundersen, som driver stort på Geilo.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom selskapet Merkantilbygg AS har Pål Georg Gundersen drevet med eiendomsutvikling siden 1979. I en reportasje i Estate Magasin i fjor høst karakteriserte han denne tiden som et eventyr.

– Samtidig har det ikke vært en dans på roser hele tiden. Når du låner mye og tar mye risiko, får du noen angstnetter. Men angst er sunt i forhold til å ta risiko. Jeg føler meg privilegert som får lede dette selskapet og alt som vi driver med, uttalte han.

Les også: Tror ikke boligprisene vil falle mye

Gundersen er fremdeles i godt humør når Estate Nyheter nå ringer ham.

– Det er jo ingen som aner hvor dette bærer, men vi er ved godt mot og håper det ikke betyr så mye for Geilo. Vi håper at vi snart kan åpne hotellene og skolene, slik at vi får livet tilbake på skinner, sier han.

Merkantilbygg har størstedelen av virksomheten i Oslo, men selskapet har også god fart på Geilo. I porteføljen inngår blant annet Vestlia Resort, Bardøla Høyfjellshotell og Highland Lodge. I tillegg skal selskapet bygge et nytt hotell med 120 rom ved Geilo stasjon.

– Vi har permittert de fleste, men vi har jo bare 2-300 ansatte, som er lite i forhold til andre aktører, sier Gundersen.

Han har ikke lyst til «å være spåmann» eller å kommentere om krisepakkene fra Regjeringen er gode nok. Men han minner om at vi har kommet oss gjennom kriser tidligere.

Les også: Her går Oslo glipp av 215 boliger

– Etter krakket i 1987 hadde jo ikke bankene noe å stå imot med, og renten var skyhøy. Det var mange privatøkonomier og næringsvirksomheter som ble gruset, men det er det nesten ingen som husker nå, sier han.

– Det var heller ingen som hjalp oss de 3 tøffe årene etter krakket, og ikke hadde vi noe oljefond heller. Nå kalles det en dugnad, og rentenivået er noe helt annet. Vi får ta det som det kommer.

I tillegg til virksomheten på Geilo eier Merkantilbygg nærmere 2 000 boliger, som primært leies ut til privatpersoner. I konsernet inngår blant annet Frogner House Apartments med over 800 leiligheter fordelt over Oslo.

Les også om Pål Georg Gundersens eventyrlige Geilo-satsing i den seneste utgaven av Estate Magasin på din iPad her.  (Utgave nr 5 med forsiden Toppscorer i eiendom).