Bolig:

BYGGER: Daniel Kjørberg Siraj bremser ikke selv om markedet er tregere enn før.

Full fart fremover i et krevende marked

Obos fikk et resultat før skatt per Q3 på 1,119 milliarder kroner, ned fra 3,721 milliarder i fjor.

Publisert

Reduksjonen i resultat før skatt skyldes i hovedsak gevinsten fra salget av aksjene i den svenske boligutvikleren JM, som ga en regnskapsmessig gevinst på 2,119 millioner kroner i fjor ifølge en pressemelding.

Inntektene per 3. kvartal 2022 beløp seg til 9,821 milliarder kroner, opp fra 8,655 milliarder kroner i fjor.

- Resultatet er noe lavere enn forventet som følge av noe svekkede marginer og overlevering av boliger som er forskjøvet fra tredje til fjerde kvartal, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

I løpet av årets første ni måneder har giganten solgt 2.104 boliger og startet bygging av 2.923 boliger. I tredje kvartal alene startet de bygging av 959 boliger, samtidig som de solgte 412 boliger.

- I et historisk perspektiv har det alltid vært en tett sammenheng mellom salg og byggestarter, men for å sikre flere boliger og sysselsetting hos våre medarbeidere og samarbeidspartnere opprettholder vi en offensiv kurs tross urolige marked og sviktende salg. Vi står utvilsomt overfor mer krevende tider i boligmarkedet. Vi vil imidlertid, så langt det er forsvarlig, starte nye prosjekter og se etter muligheten til å investere i nye tomter for nye prosjekter, påpeker Siraj blant annet.

Historisk høy bygging

Obos har nå 6.364 boliger under bygging. Inklusive eierandelen i Solon Eiendom på 75 prosent og minoritetsandeler i samarbeidsprosjekter passerer det antallet 8.500 boliger.

- Vi har fortsatt et historisk høyt nivå på boliger under bygging. Vi tror at det også i fortsettelsen er viktig å opprettholde god byggeaktivitet. Dette er langsiktige prosesser der det er viktig å sikre mest mulig kontinuitet. Som en stor aktør har vi også et ansvar for å sikre størst mulig grad av forutsigbarhet i det som nå er et krevende marked, poengterer Siraj.

1.000 boliger med boligkjøpsmodeller

Tidligere i år økte Obos satsingen på boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie kraftig. Det er så langt i år blitt solgt 404 boliger med disse modellene og selskapet passerte i tredje kvartal 1.000 solgte boliger totalt med modellene.

- Dette gjør inngangen til boligmarkedet vesentlig lettere for mange. Jeg er glad for at disse ordningene synes å treffe godt og er etterspurt. Så langt i år har nærmere 40 prosent av leilighetene vi har solgt vært kjøpt med Deleie eller Bostart, sier Siraj.

Powered by Labrador CMS