50.000 KVM: NRKs nye hovedkontor på Ensjø kan bli på 50.000 kvadratmeter.

Frykter NRKs prosjekt på Ensjø sluker fotballbane og gjenbruksstasjon

Naboene på Kampen frykter for den lokale fotballbanen og gjenbruksstasjonen. Oslo Idrettskrets ber om at konsekvensene utredes.

Publisert

NRK skal etablere sitt nye hovedkontor på tomten Ensjøveien 3-7, og i februar i fjor ble det bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen. NRK ønsker å oppføre en bygningsmasse på 50.000 kvadratmeter.

I desember varslet Rodeo Arkitekter og Nordic Office of Architecture at planområdet utvides. Dette har medført en strøm av uttalelser til PBE fra naboer på Kampen.

Vi registrerer at NRK ikke har ønske om å ta i bruk areal på Kampen-siden av jernbanen, og at nevnte utvidelse er en konsekvens av krav fra Oslo kommune.

Kampen vel

Kampen vel skriver i en uttalelse at de forstår interessen for enten å bygge gangbro, tunnel under jernbanen eller å utvide Ensjøveien av hensyn til sykkelkryssing mellom Ensjøveien og turvei D2. Kampen vels innstilling i denne sammenheng er at «det er uakseptabelt å avgi areal på vestsiden av toglinjen – og at både idretts- og leketilbudet til barn og ungdom og den lokale gjenbruksstasjonen må bestå som i dag».

– Vi registrerer at NRK ikke har ønske om å ta i bruk areal på Kampen-siden (vest) av jernbanen, og at nevnte utvidelse er en konsekvens av krav fra Oslo kommune. Fotballbanen som ligger inntil Gjøvikbanen er liten, og enhver reduksjon av areal vil forringe muligheten til å opprettholde dagens viktige funksjon som ball- og lekeplass, skriver velforeningen.

Selv om det ikke er aktuelt for NRK å bygge på Kampen-siden, «må en eventuell bro, dersom dette alternativet forfølges, ikke føre til at idretts- og leketilbudet samt gjenbruksstasjonen blir skadelidende». Kampen vel støtter og imøteser en konsekvensutredning om hvordan dette tiltaket vil påvirke Kampens park.

Også Oslo Idrettskrets har sendt en uttalelse om saken. I et brev til PBE påpeker kretsen at de er opptatt av anlegg og områder for fysisk aktivitet når byen planlegges for fremtiden.

– Anleggsutvikling og anleggstilgang er helt grunnleggende for idrettslagenes mulighet til å tilby gode aktiviteter for byens innbyggere. Idrett engasjerer store deler av befolkningen, og blant barn og unge er idrett den klart dominerende fritidsaktiviteten. Idrettsanlegg har også stor betydning som møteplasser i lokalsamfunnet, skriver Oslo Idrettskrets.

– Planområdet inkluderer en balløkke i Kampen park. Anlegget har en viktig funksjon for lokalmiljøet i et område som har få aktivitetsflater. Planarbeidet bør derfor redegjøre for konsekvensene av tiltaket, hvordan denne funksjonen skal sikres og eventuelle erstatningsareal, heter det i uttalelsen.

Powered by Labrador CMS