Utvikling:

LYSAKER: Fredensborg Bolig, Joh Johannson Eiendom og Teleplan går sammen om utviklingen av nærmere 400 boliger her.
LYSAKER: Fredensborg Bolig, Joh Johannson Eiendom og Teleplan går sammen om utviklingen av nærmere 400 boliger her.

Fredensborg Bolig blir partner med Teleplan i utviklingen av dette

Fredensborg Bolig, Joh Johannson Eiendom og Teleplan går sammen om utviklingen av nærmere 400 boliger på Lysaker ved Fornebuporten t-banestasjon.

Publisert Sist oppdatert

Området, tidligere omtalt som Teleplanbyen, er nå i en reguleringsprosess i Bærum kommune og forventes ferdig regulert til sommeren med mulig innflytting noen år senere.

Partene etablerer et felles selskap, ledet av Fredensborg, som vil utvikle størstedelen av boligene på området. Teleplan vil fortsatt eie og ha ansvar for utviklingen av tilstøtende næringseiendom inkludert oppføring av konsernets nye hovedkontor på Lysaker.

Teleplan kontrolleres av familien Longem med Jørn Arve Longem i spissen. Estate Nyheter hadde i 2019 en større artikkel på Jørn Arve Longem (se egen sak).

Den relativt anonyme investoren overtok kontrollen av Teleplan-systemet fra begynnelsen av 2000-tallet, og har siden ledet konsernet videre.

- Vi er glade for at vi nå får inn Fredensborg Bolig i lag med Joh Johannson Eiendom i det videre arbeidet med områdeutviklingen på Fornebuporten. Dette partnerskapet gjør det også mulig for oss å ha mer fokus på vår kjernevirksomhet som er i stor vekst og på realiseringen av Teleplans nye hovedkontor på Lysaker, sier administrerende direktør Christian Welhaven i Teleplan.

- Fornebuporten blir et av våre største boligutviklingsområder og passer godt inn i vår strategi om å utvikle større prosjekter nær offentlige knutepunkter. Vi ser frem til å jobbe i partnerskap med Bærum kommune og Teleplan rundt den videre utviklingen av området, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Fredensborg Bolig eies av Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud.

Joh Johannson Eiendom eies av familien Joh Johannson, som eier landets største dagligvarekonsern. Familien har de siste årene satset tungt i eiendom.

Selger i Teleplan-avtalen ble bistått av Newsec, Hadrian og Wiersholm. BAHR har bistått kjøper.

Powered by Labrador CMS