NYTT: Øvre Steinaunet blir nytt nabolag ved Steinan
NYTT: Øvre Steinaunet blir nytt nabolag ved Steinan

Først ute i Trondheim

Kan dokumentere at de ikke driver med grønnvasking.

Publisert

Boligprosjektet på Øvre Steinaunet i Trondheim har nå fått beviset på at de blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM-NOR. De 52 leilighetene som Veidekke bygger for Nordr blir samtidig byens største miljøsertifiserte boligprosjekt, ifølge en pressemelding.

BREEAM er gull-standarden for internasjonal miljøsertifisering av bygg, og krever at både byggeprosessen og bygget er gjennomdokumentert i henhold til strenge kriterier. Alt fra CO2 utslipp, avfallshåndtering og ivaretakelse av biologisk mangfold til materialvalg og ikke minst funksjonen til byggene når de står ferdig, må godkjennes av uavhengige revisorer.

IKKE GRØNNVASKING

- Med denne miljøsertifiseringen kan vi endelig dokumentere at vi ikke driver med grønnvasking i prosjektene våre, men leverer faktiske klima- og miljøresultater, sier administrerende direktør Pål Aglen i Nordr.

BREEEAM er Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygg og har vært i bruk i over 30 år. De seneste årene har bruken av den norske tilpasningen BREEAM-NOR tatt av her, først på næringsbygg og så på boliger. Ved å følge de innarbeidede standardene kan kommunene langt på vei slippe egne lokale tiltak for å ivareta bærekraft.

- Vi har lagt stor vekt på bærekraftig design og bygging gjennom hele prosjektet, fra planlegging til overlevering. Vi har en bevisst strategi om å søke partnere som er i stand til å levere gode resultater på bærekraft, og vi er svært fornøyde med hva Veidekke har levert på dette området, påpeker Aglen.

Liker utfordringer

- Det kan gjerne stilles strengere krav om bærekraft til utbyggerne i boligprosjekter. Det er mye som kan gjøres i en byggeprosess for å redusere klimaavtrykket, og utviklingen går heldigvis raskt i riktig retning. Vi liker å bli utfordret og finne nye gode bærekraftige løsninger sammen med våre kunder. Byggebransjen har historisk sett dessverre stått for betydelige klimautslipp, derfor er vi også en viktig del av løsningen, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Powered by Labrador CMS