SIGNERER STRAKSTILTAK: F.v. Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse og Tollef Svenkerud og Magnus Aune Hvam i Fredensborg Bolig.
SIGNERER STRAKSTILTAK: F.v. Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse og Tollef Svenkerud og Magnus Aune Hvam i Fredensborg Bolig.

Forplikter seg til å bygge grønt

Fredensborg Bolig tilslutter seg strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomsektorens veikart mot 2050. - Vi skal være en ansvarlig boligutvikler som tar ansvar for samfunnet vi lever i, sier styreleder Tollef Svenkerud.

Publisert Sist oppdatert
Fredensborg Bolig ble etablert i 2018 i partnerskap mellom Ivar Tollefsens selskap Fredensborg AS og Tollef Svenkerud. Selskapets ambisiøse visjon er å bli en av Norges ledende boligutviklere, noe som blant annet skal oppnås gjennom misjonen om å skape bedre hjem.
Allerede har selskapet opparbeidet seg en tomtebank på mer enn 5 000 boliger for utvikling i Østlandsområdet og i Trondheim.
Ansvar for lokalsamfunn og miljø
– Som boligbygger utvikler man eiendomsprosjekter som skal vare i generasjoner. Det medfører et ansvar overfor lokalsamfunnet og miljøet. I Fredensborg Bolig er vi bevisst på ansvaret og utvikler prosjekter som tar hensyn til omgivelsene, sier Svenkerud.
Ved å signere ti strakstiltak for boligutviklere forplikter Fredensborg Bolig seg til det bygges grønt i hele sin portefølje.
– Selskapet vil fremover konkretisere og implementere bærekraftsmålene i alle nye prosjekt, tilføyer daglig leder Magnus Aune Hvam.
– Vår motivasjon for å utvikle bærekraftige boligprosjekt har opphav i vårt verdigrunnlag. I tillegg tror vi boligkjøperen i stadig større grad vil etterspørre bærekraftige løsninger. Skal vi oppnå vår visjon om å bli en av Norges ledende boligutviklere er vi nødt til å imøtekomme og overgå markedets forventninger, også når det gjelder bærekraft og miljø, sier Svenkerud.
– Samfunnet trenger bevisste boligbyggere
Strakstiltakene er en del av Eiendomsektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til bærekraftig omstilling i bygg- og eiendomssektoren. 43 selskaper har nå forpliktet seg til å gjennomføre de 10 tiltakene.
– Ved å signere på disse strakstiltakene forplikter Fredensborg Bolig seg til konkrete tiltak for å redusere klimagassutslipp, øke ressursutnyttelsen og skape boliger som er bra for både helsa, miljøet og lommeboka. Samfunnet trenger bevisste boligutbyggere som Fredensborg Bolig, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.
– Det er inspirerende for Norsk Eiendom at stadig flere boligutviklere forplikter seg på veikartet. Vi ønsker Fredensborg Bolig velkommen inn i et godt selskap av ambisiøse boligutviklere, sier daglig leder i Norsk Eiendom Thor Olaf Askjer.
Powered by Labrador CMS