FORNØYD: Anders Gregersen og Emil Paaske er fornøyd med å komme i gang med Poppelhagen-prosjektet på Sæter.
FORNØYD: Anders Gregersen og Emil Paaske er fornøyd med å komme i gang med Poppelhagen-prosjektet på Sæter.

Fikk ja til 125 boliger. – Dette var en flott inngang til julen.

Bystyret i Oslo har godkjent boligprosjektet Poppelhagen på Sæter. De 14 boligeiendommene vil gi 125 nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

– Etter en lang og tidkrevende planprosess var dette en flott inngang til julen, og endelig kan vi si til de 1400 interessentene at det blir salgsstart i slutten av januar, sier prosjektleder i Monolith, Emil Paaske.

Prosjektet er et samarbeid mellom Neptune Properties og Monolith Properties og består av 125 leiligheter med fellesfunksjoner, nytt seniorsenter og nye offentlige friområder.

Prosjektet har i alt 14 boligeiendommer rett ved Sæterkrysset og blir en videreutvikling av det allerede populære området rundt Sæter Torg.

– Denne type bolig- og byutviklingsprosjekter er viktig for å legge til rette for beboere i områder som ønsker seg nye og lettstelte boliger. Realiteten er at et prosjekt som dette om to-tre år, når prosjektet står ferdig, også muliggjøre at mange barnefamilier kan etablere seg på Nordstrand. Det er lokalmarkedet som er typiske kjøpere i et slikt prosjekt, og ferdigstillelse av prosjektet frigjør familieboliger. Prosjekter som dette, i gode og etablerte nabolag, gir fremtidsrettet og bærekraftig boligutvikling. Det er et stort satsningsområde for oss, sier Anders Gregersen, adm. direktør i Neptune Properties.

Prosjektet følger den overordnede Sæterplanen, og det har kommet inn flere innspill i medvirkningsprosessen som nå tas med inn i prosjektet. Bydelen får et nytt seniorsenter og det frigjøres samtidig en tomt til barnehageutvikling.

Både Arbeiderpartiets Mansoor Hussein og Høyres James Stove Lorentzen skrøt av prosjektet i sluttbehandlingen av prosjektet.

– Det er godt å se at politikerne ser kvalitetene og de vinn-vinn løsningene vi har jobbet med over lang tid, og vi håper at dette kan bli en god referanse for kommende utviklingsprosjekter i andre stasjonsnære områder i Oslo, sier Gregersen.

RETT VED KRYSSET: Prosjektet ligger rett ved Sæterkrysset.
RETT VED KRYSSET: Prosjektet ligger rett ved Sæterkrysset.
Powered by Labrador CMS