Bolig:

110 BOLIGER: Attivo Bolig ønsker å oppføre 110 boliger samt et lokalt handelshus i kombinasjon med helsefunksjoner.

Får en ny mulighet med dette prosjektet

Plan- og bygningsetaten vendte tommelen ned for prosjektet til Attivo Bolig på Bjerke i Oslo, men nå har Byrådsavdeling for byutvikling sendt saken tilbake til etaten.

Publisert

I september i fjor skrev Estate Nyheter at Attivo Bolig Bjerke AS ønsker å oppføre 110 boliger samt et lokalt handelshus i kombinasjon med helsefunksjoner. I henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE) skrev fagkyndig Arcasa Arkitekter at hensikten med prosjektet er å følge opp intensjonene i planprogram for Bjerke med en bymessig fortetting og etablering av et urbant tyngdepunkt i nordområdet av planen.

– Det skal legges til rette for næring og bolig. For næringsdelen er hensikten å etablere et lokalt handelshus i kombinasjon med helsefunksjoner.
Bydelstilbud som bibliotek eller tilsvarende ønskes også opprettholdt, skrev arkitektselskapet.

Attivo ser for seg to alternativer til utvikling av eiendommen: Alternativ 1 består av bolig og næring, og alternativ 2 viser kun næring.

Alternativ 1 består av bolig og næring,

Det ble avholdt oppstartsmøte, men forslagsstiller fikk ikke tillatelse av PBE til å varsle oppstart dersom de ønsket å gå videre med alternativ 1) i det videre planarbeidet.

– Kommuneplanens temakart for støy viser at området er svært støyutsatt fra alle sider, og PBE anbefaler derfor ikke boligformål, uttalte etaten.

PBE stoppet planinitiativet ettersom forslagsstiller ønsker å gå videre med alternativ 1 tillegg til alternativ 2 (kun næring) i plansaken.

På vegne av Attivo Bolig ba Arcasa Arkitekter om at planinitiativet ble forelagt bystyret. I et brev til PBE skrev arkitektselskapet av planinitiativet med kombinasjon av bolig og næring «er i tråd med overordnede føringer».

– Bolig- og næringsformål er i tråd med kommuneplanen med forutsetning om at relevante støykrav oppfylles. I tillegg vil en blanding av funksjoner mot Refstadveien støtte opp om et flerfunksjonelt byliv, i tråd med Strategisk plan for Hovinbyen, heter det i forslagsstillers tilsvar til stopping av planinitiativet.

Arkitektselskapet mener også at planprogram Bjerke viser til at kommuneplanen åpner for etablering av støyfølsomme bruksformål, dersom det i detaljregulering kan dokumenteres hvordan man oppnår gode bokvaliteter og tilfredsstiller grenseverdier fastsatt i forskrift

– Bolig og næring som formål er i tråd med planprogrammet, og viser at tilstrekkelig bokvalitet kan oppnås. Det vil ytterligere belyses og dokumenteres i en videre planprosess. 


Byrådsavdeling for byutvikling har nylig avholdt Teams-møte med Attivo Bolig. Byrådsavdelingen finner at forslagsstiller gis anledning til å fremme planinitiativet til videre behandling.

– Saken sendes etaten for videre behandling. Det presiseres at byråden ikke har tatt stilling til innholdet i planen. Planen fremmes på forslagsstillers egen risiko, understreker byrådsavdelingen i et brev til PBE.

Powered by Labrador CMS