KORONADUGNAD: Nå skal kontorbygget innredes.
KORONADUGNAD: Nå skal kontorbygget innredes.

Får 125 mill for å holde aktiviteten opp

- Vi tar vår del av dugnadsjobben ved å opprettholde så normal drift som mulig og på den måten sørge for å holde folk i arbeid, sier toppsjefen.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke har inngått avtale med OBOS Eiendom om å utføre innredningsarbeidene i kontorbygget Oslo K i Kværnerbyen i Oslo ifølge en pressemelding.

Oppdraget er verdt 125 millioner kroner.

– Norge står ovenfor krevende tider med stor frykt for tap av arbeidsplasser og svekket økonomi. For å sikre sysselsetting og kontinuitet har OBOS og Veidekke inngått denne avtalen, på tross av stor usikkerhet i forbindelse med koronautbruddet og effekten på norsk økonomi, heter det.

LES OGSÅ: Trekker sammenligning til bankkrisen

– OBOS og Veidekke tar vår del av dugnadsjobben ved å opprettholde så normal drift som mulig i våre byggeprosjekter, og på den måten sørge for å holde folk i arbeid. Det var derfor helt naturlig å sette i gang siste innredningsfase for prosjektet Oslo K som planlagt og i samarbeid med Veidekke, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

– I disse koronatider er vi heldige som har kunder og samarbeidspartnere som OBOS, som både klarer å opprettholde driften og å planlegge for tiden etter at pandemien er over. Hele byggebransjen er nå avhengige av få nye oppdrag, ikke bare holde produksjonen i gang, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

LES OGSÅ: En skrell som tar livet av mange

Bygg- og anleggsnæringen er fastlands-Norges største sysselsetter med 358.000 ansatte, nærmere 25 prosent av sysselsettingen i privat næringsliv. Risikoen for at aktiviteten stopper opp er overhengende, både som følge av myndighetenes tiltak, forsinkelser, økte koronakostnader og forventninger om svikt i etterspørsel etter både boliger og næringsbygg.

– For å holde hjulene i gang trenger næringen hjelp fra staten til å ta en del av merkostnadene knyttet til koronakrisen som våre partnere i leverandørkjeden har fått og vil få fremover. Derfor har en samlet næring, koordinert av BNL, lansert en rekke forslag til krisepakke for å sikre hundretusenvis av arbeidsplasser, sier Daniel Kjørberg Siraj.

LES OGSÅ: Klar til å bygge 270 leiligheter i strandsonen

Oslo K er sammenkoblede bygninger med samlet areal på 40.000 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Kontorbygget vil romme rundt 1800 arbeidsplasser. Kontrakten innebærer at Veidekke skal ferdigstille fellesarealene fra første til tredje etasje og utføre grunnleggende innredningsarbeider med tekniske installasjoner i resten av bygget. Veidekke har utført alle bygg- og anleggsarbeider i prosjektet siden spaden ble satt i jorden i mai 2017. Oslo K skal stå klart til bruk høsten 2021. Les mer om prosjektet her.

LES OGSÅ: Her mister oslo 215 boliger

I dag er det rundt 1700 leiligheter med 3500 beboere i Kværnerbyen, i tillegg til 800 arbeidsplasser. Når Oslo K og Turbinveien 2-4 er ferdig vil antallet arbeidsplasser øke til over 3000.