Bolig:

FEM TAKHAGER: Prosjektet har fem takhager med ulike soner hvor beboerne kan dyrke urter og planter.

– Et prosjekt hvor vi gjorde mye annerledes

Skanska valgte å gjøre mye annerledes da de bygde 160 leiligheter i Ensjø-prosjektet Tigergården.

Publisert

Prosjektet, som ble solgt i ett salgstrinn og var utsolgt mer enn 12 måneder før de første overleveringene, er nå ferdig innflyttet, med over 400 beboere. Prosjektsjef Cathrine Knudsen i Skanska Eiendomsutvikling forteller om et prosjekt hvor fellesskap er viktig.

– Tigergården er et prosjekt der vi har gjort mye annerledes enn tidligere. Vi tenkte nytt arkitektonisk og vi tenkte nytt angående salgsstart i den form av at vi la ut alle leilighetene samtidig i et og samme salgstrinn. Vi tenkte også nytt da vi utviklet de sosiale møteplassene og fellesarealene i prosjektet, sier Knudsen.

Sosial bærekraft har vært en rød tråd gjennom hele prosjektet, som blant annet har fem takhager med ulike soner hvor beboerne kan dyrke urter og planter. Sykkelboden skal kunne fungere som smørebod om vinteren, det er uteområder med tuftepark og det er satt opp et lokale med plass til 40 personer hvor man kan treffes og ha ulike arrangement.

– Målet var å legge til rette for uformelle møter der terskelen for å snakke med naboene er lav. Vi vet at svært mange i Oslo er ensomme. Dersom vi som utviklere har dette med oss i utviklingen av nye boligprosjekter, vil vi kunne gjøre det enklere for folk å strekke ut en hånd til hverandre, forklarer Cathrine Knudsen.

BÆREKRAFT: Cathrine Knudsen og Salman Saeed har gjennomført et prosjekt med fokus på sosial bærekraft.

Skanska jobbet sammen med IN’BY Landskap og Code Arkitektur om prosjektet.

– Ambisjonsnivået var høyt fra start, og det har vi vært tro til. Samtidig er det viktig at de nye byggene som reiser seg i et allerede bebodd område, passer inn med omgivelsene. Da er det viktig å samarbeide med de beste folka. Fargevalgene var viktig, og er inspirert av teglsteinsbyggene på Kampen. Vi mener at Tigergården virkelig leverer noe eget både til beboerne og til området, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Salman Saeed.

– Jeg er så stolt over Tigergården og hvor likte det ble ambisjonene vi satte oss, sier Knudsen.

Powered by Labrador CMS