BALANSE: - Jeg tror vi alle fungerer best når vi finner den berømmelige balansen mellom det kognitivt utfordrende, det kreative og det fysiske, sier Stig Bech i forbindelse med sitt siste bytte av arbeidsplass.

Eiendomsadvokat Stig Bech forlater Wiersholm – går til Haavind

- Haavind er kanskje det firmaet som historisk har vært "Eiendom" med stor "E".

Publisert Sist oppdatert

Stig Bech slutter i Wiersholm 17. april og går inn som partner i Haavind 1. juni. Gjennom mange år har han etablert seg som en av de mest profilerte advokatene innen eiendom. Han har tidligere jobbet i Finanstilsynet og Nordea, og har vært partner i Wikborg Rein og BAHR.

Fra februar 2019 var Bech CEO i Solon Eiendom, inntil han vendte tilbake til advokatyrket og signerte for advokatfirmaet Wiersholm i oktober 2020.

Bærekraft og strategisk rådgivning

- Hvorfor bytte etter mer enn tre år hos Wiersholm?

- Som de fleste vet har jeg i mange år vurdert om jeg skal vende min daglige aktivitet mer i retning av strategisk rådgivning, dels gjennom advokatrollen og dels gjennom etablerte og nye styreroller. En slik vending er påbegynt i tiden i Wiersholm, særlig i retning familieselskaper. I tillegg kommer et engasjement for bærekraftsarbeid, som har vært viktig for meg lenge. Det gjelder arbeidet for Grønn Byggallianse/Norsk Eiendom og andre aktiviteter tilknyttet sosial bærekraft og sosiale boligbehov. 

- Tanken nå er ytterligere å styrke dette fokuset. Målet er å finne en plattform der jeg har plass til juridisk rådgivning, strategisk bistand, styreverv, samarbeidsetableringer, restrukturering og bærekraftsaktivitet. I Haavind vil jeg fortsatt jobbe fullt operativt som advokat, men med større vekt på det å legge de lange linjer for virksomhetene, inklusive utvikling, familie- og investorspleising og myndighetssamarbeid.

- Er plass til alt

- Men du er jo inne på det, i flere tiår har du sagt at du skal slutte tidlig og starte som heltidsbonde eller fisker. Har du slått fra deg overgangen til skreifiske og olivenfarming?

- Nei da – det er plass til alt og mer vil det bli, sier Bech og fortsetter:

- I tiden fremover vil jeg fortsatt få stor fleksibilitet til å holde på med aktiviteter både i Nusfjord og i Begur. Ta gjerne med en dose ideelle verv og ikke minst grafikkproduksjon i Nydalen, så har du et bredere bilde. Jeg tror vi alle fungerer best når vi finner den berømmelige balansen mellom det kognitivt utfordrende, det kreative og det fysiske. Hodet fungerer optimalt, også i advokatrollen og styrerollen, hvis man får til en smule variasjon. Og akkurat det med variasjon, det synes jeg at jeg har vært ganske god på.

- Og kundene, hva gjør man med dem?

- Kundene vil alltid bli tatt godt vare på i firmaer som Wiersholm og Haavind. Wiersholms eiendomsavdeling er sterkere enn den noen gang har vært, helt uavhengig av meg. Tom Rune (Lian, red. anm.), Ståle (O. Meleng) og resten av teamet kjører dette videre på beste vis. Og er det noen som ønsker mitt bidrag, så får vi til det også. Det viktigste både for Wiersholm og meg er at kundene opplever en sømløs overgang. Teamet i Wiersholm er mine gode venner, og vi skal samarbeide på beste vis også fremover, sier Bech.

- Hvorfor valgte du Haavind?

- Haavind er kanskje det firmaet som historisk har vært "Eiendom" med stor "E". Det er et firma jeg kjenner veldig godt og som har kvalitet og verdier det er lett å identifisere seg med, avslutter Bech.

Powered by Labrador CMS