KLARE FOR ARENDALSUKA: Nå gjør bransjen seg klare for debatt, fagliginnhold og mingling. Her representert ved Olav T. Løvstad, Ingunn Andersen Randa og Baard Schumann.
KLARE FOR ARENDALSUKA: Nå gjør bransjen seg klare for debatt, fagliginnhold og mingling. Her representert ved Olav T. Løvstad, Ingunn Andersen Randa og Baard Schumann.

Disse skal på Arendalsuka

Olav T. Løvstad, Ida Aall Gram, Baard Schumman, Salman Saeed, Mathis Grimstad, Henning Lauridsen, Ingunn Andersen Randa, Egil-André Mortensen, Henrik Melder og Imane Laagar er noen av de som skal til Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

Olav T. Løvstad, leder for seksjon Eiendom & Entreprenør i DNB, skal på Arendalsuka som deltaker i en paneldebatt om «Finansiering av bærekraftige eiendomsprosjekter» på Byggarena Arendal tirsdag ettermiddag. Sammen med blant annet Petter Cedell, konserndirektør eiendomsinvesteringer, Selvaag Bolig, Øyvind Johansen, banksjef, Sparebank 1 SR Bank, og Ida Aall Gram, administrerende direktør, Aspelin Ramm

– Vi skal formidle vårt syn på det konkrete temaet vi skal drøfte i panelet, møte kunder og viktige relasjoner, samt delta på et DNB arrangement tirsdag kveld. I tillegg skal jeg prøve å få med meg 2–3 arrangementer / debatter som jeg har plukket ut, sier Løvstad til Estate Nyheter.

Baard Schumann, partner og administrerende direktør i UNION Residential Development ser frem til noen interessante dager på Arendalsuka.

– Jeg skal dit for å delta i debatt om boligmarkedet og boligutvikling, treffe kollegaer og se hva som beveger seg i bransjen og politikken, sier han til Estate Nyheter. Schumann håper også at han får påvirket noen politikere til å forstå hvordan deres politikk slår ut på boligmarkedet.

Aktiv deltakelse

Salman Saeed, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, forteller at Skanska som konsern deltar bredt under Arendalsuka, fra alle de ulike forretningsområdene: Anlegg, bygg og eiendom.

SKANSKA SKAL TIL ARENDALSUKA: Fra venstre; Olav Amdahl, CFO Eiendom, Salman Saeed, Direktør Oslo og Østlandet, Thorbjørn Brevik, CFO og EVP Skanska Norge og Magnus Fossheim, Direktør Midt, Vest, Sør
SKANSKA SKAL TIL ARENDALSUKA: Fra venstre; Olav Amdahl, CFO Eiendom, Salman Saeed, Direktør Oslo og Østlandet, Thorbjørn Brevik, CFO og EVP Skanska Norge og Magnus Fossheim, Direktør Midt, Vest, Sør

– Arendalsuka er møteplassen for samspillet mellom politikk, næringsliv, organisasjoner og samfunnsliv – det er derfor viktig med aktiv deltakelse for oss i Skanska. I forbindelse med årets uke arrangerer Skanska konsernet flere arrangementer i samarbeid med blant andre ByggArena Arendal, DN og Rambøll. Vi deltar på en rekke arrangementer og debatter, og er også synlig med vår seilbåt som står utenfor det gamle rådhuset i Arendal, fremhever han.

For Skanska som eiendomsutvikler er deltakelse på Arendalsuka viktig av flere grunner.

Vi ønsker å påvirke (politisk), nettverksbygging, synlighet og omdømme, innsikt og kunnskap, dialog og ikke minst gode samtaler med kunder og partnere under litt andre omgivelser, sier Saeed til Estate Nyheter.

Norge møtes

Mathis Grimstad, CEO i Stor-Oslo Eiendom, gleder seg til faglig påfyll.

– Arendalsuka er den viktigste arenaen i Norge for de store samfunnsspørsmålene, og stedet der «Norge møtes». Det er en unik møteplass i god sosialdemokratisk ånd, hvor man får mulighet til å mingle med landets politikere og beslutningstagere, og dermed også påvirke hva som er viktig og hva som settes på den politiske dagsorden, sier han og fortsetter: – Siden vi nå går inn mot et lokalvalg i høst er tiden perfekt for å få frem de sakene vi er opptatt av i Oslo-regionen og for bransjen generelt.

Eiendom Norge er fast på Arendalsuka, der de for tredje gang arrangerer Boligdagen sammen med Sørmegleren og Sparebanken Sør, med ni boligrelaterte arrangementer. I tillegg deltar de i panel på en rekke andre arrangementer.

– Som interesseorganisasjon er det både viktig å bygge relasjoner, påvirke og bidra med vår kompetanse inn i arrangementene, sier Henning Lauridsen, CEO i Eiendom Norge.

– I tillegg til at Arendalsuka er en flott debattarena er det også en veldig fin møteplass med lav terskel for å få tatt en prat med de man har en relasjon til eller ønsker å få det. Det er også hyggelig sosialt og skaper en uformell ramme rundt møtene mellom folk, legger han til.

Konserndirektør Ingunn Andersen Randa i Obos, sier til Estate Nyheter at hun ser frem til å møte gode bransjekolleger, delta og følge debatter under Arendalsuka.

– Jeg gleder meg til å presentere hva erfaringen vår er nå som vi har solgt over 1.200 boliger med Bostart og Deleie, sier hun og legger til at det heller ikke er feil med litt fagelig påfyll og fint vær.

Skal løse eldrebølgen

Egil-André Mortensen, daglig leder i Vedal Utvikling opplever at Arendalsuka som en verdifull møteplass for de som til daglig arbeider med å utvikle og forme våre bygdeomgivelser.

– Bredden i Arendalsuka er en fin anledning til å ha en oppdatert forståelse av samfunnsmessige problemstillinger og diskusjoner som berører vår bransje direkte eller indirekte. Eiendomsbransjens betydning i samfunnsutviklingen synes jeg også er løftet frem og synliggjort på en positiv måte de siste årene, blant annet gjennom Bygg Arena Arendal initiativet og Boligdagen, sier han.

– Fokuset gjennom uken vil veksle mellom å få seg interessante debatter og diskusjoner, og å bruke tid sammen med relasjoner både innenfor og utenfor eiendomsbransjen.

– Vi skal på Arendalsuka for å lansere vår rapport om hvordan vi kan løse eldrebølgen. Rapporten er laget av Agenda Kaupang og blir lansert på Arendal kino tirsdag kl. 0930. Rapporten har tittelen «Boligbehov for eldre innbyggere fram mot 2040» og gir kommune-Norge oppskriften på hva de må gjøre for å møte utfordringene innenfor eldreomsorg i de kommende årene. Det vil også bli en debatt med Magnus Takvam som debattleder og et profilert debattpanel med rikspolitikere og forskere, sier Henrik Melder, administrerende direktør i SBB Samfunnsbygg, som for øvrig ser frem til å møte bransjekollegaer, politikere og andre innenfor deres interessefelt.

Imane Laagar prosjektutvikler for Økern Sentrum ser frem til noen innholdsrike dager.

– Jeg skal dit for å treffe bransjekolleger og se på debatter som omhandler byutvikling, politikk og bærekraft. I år er programmet bedre enn noen gang, og det er flere representanter fra bransjen enn tidligere – dette tror jeg blir veldig bra, påpeker hun.

Newsec skal på Arendalsuka med både norsk og nordisk leder. De er representert ved Max Barclay, nordisk sjef i Newsec, Jon Dahlberg Årstad, administrerende direktør i Newsec AS, og Øyvind Johan Dahl, analysesjef i Newsec.

Dette er noen av selskapene som skal på Arendalsuka: Entra, Aspelin Ramm, Skanska Eiendomsutvikling, Neptune Properties, Obos, Selvaag, Fredensborg, JM, Storebrand, Hav Eiendom, Opus, Betonmast, Profier, Advansia, AF Eiendom, Citycon, HRP, JB Ugland, UNION, SBB, Mustad Eiendom, Økern Sentrum ANS, Eiendomsspar, Stor Oslo Eiendom, SBB Samfunnsbygg, DNB, Hjort, Haavind, Selmer, Wiersholm, EY, Eiendom Norge, Estate Media.

Powered by Labrador CMS