Aktuelt:

SISTE KJØP: DEAS Norway Balanced Property Fund kjøpte Per Krohgs vei 1 i Oslo i fjerde kvartal i fjor.
SISTE KJØP: DEAS Norway Balanced Property Fund kjøpte Per Krohgs vei 1 i Oslo i fjerde kvartal i fjor.

DEAS sine eiendomsfond med rekordhøy avkastning

Man må helt tilbake til 2006 for å finne en høyere avkastning for fondet DEAS Eiendomsfond Norge I. Samtidig har DEAS Norway Balanced Property Fund aldri hatt høyere årsavkastning enn i fjor.

Publisert

2021 har vært et fantastisk år for eiendomsaktørene i Norge. Nå er det klart at fondet DEAS Eiendomsfond Norge I leverte en avkastning på 12,3 prosent i 2021. Det er den høyeste årsavkastningen det ubelånte fondet har oppnådd siden 2006. Bare i fjerde kvartal i fjor var avkastningen på 5 prosent. Den annualiserte avkastningen for fondet har siden oppstart i 2004 vært på 7,6 prosent.

I et investorbrev skriver DEAS Eiendomsfond Norge I at fondet nylig inngikk en budaksept for en eiendom med planlagt overtakelse i første kvartal. DEAS Eiendomsfond Norge I har eiendommer verdsatt til 11,87 milliarder kroner.

DEAS forvalter også fondet DEAS Norway Balanced Property Fund, som har en mindre eiendomsportefølje. Der har utviklingen vært enda bedre. Totalavkastningen for 2021 ble 18,4 prosent, som er den høyeste årsavkastningen fondet har hatt siden etableringen i 2017. Dette gir en avkastning siden oppstart på 56,6 prosent og en treårs annualisert avkastning på 12,7 prosent.

I løpet av fjerde kvartal kjøpte fondet lager- og logistikkeiendommen Per Krohgs vei 1 i Oslo. Eiendommen er leid ut til BMI Norge AS på 13 års leiekontrakt og ble overtatt 1. desember 2021.

Powered by Labrador CMS