Aktuelt:

NOMINERT: Kultirhuset.
NOMINERT: Kultirhuset.

Citypris-kandidat Kulturhuset i Bergen

Nominert for kreativt engasjement for driftsmodeller og aktivisering.

Publisert Sist oppdatert

I 24 år har bransjeforeningen Norsk Eiendom delt ut Cityprisen under den årlige Citykonferansen i Oslo. Nå har juryen gått gjennom prosjekter fra hele Norge og funnet frem til de nominerte til Cityprisen for 2022, som er den 25. i rekken. Prisen deles ut på Citykonferansen den 29. mars i år.

Kulturhuset i Bergen har allerede etablert seg som et naturlig samlingssted for musikk, kunst, design, arkitektur. Den vakre fasaden mot Vaskerelven har blitt restaurert og tilbakeført til opprinnelig stand med balkonger og ornamenter. Noen få nye og enkle elementer er tilført, for å styrke byggets nye identitet og fremtidige potensiale. Gamle vinduer, fliser og trapper er beholdt og gjenbrukt der det er mulig.

«Yngvill Nydal og Ingolf Sundfør Dahm ville omgjøre en fragmentert og utdatert eiendomsmasse til et samlingssted for kultur, i smørøyet av Bergen sentrum. Prosjektet rommer 3500 kvadratmeter gulvflate fordelt over fire etasjer. Her finnes det blant annet tre scener, tre barer, restaurant, galleri, møtelokaler, kontorer og en stor takhage med servering. Eierne har vist en særlig kreativ tilnærming og engasjement for driftsmodeller og aktivisering», skriver juryen om kandidaten.

Powered by Labrador CMS