Utvikling:

210 boliger: Aspelin Ramm, Vedal og Norges Bondelag ønsker en utnyttelse på maksimalt 55.680 kvadratmeter BRA med ca. 210 boliger.

Byrådet ber om et tredje alternativ for Landbrukskvartalet

Alternativet innebærer blant annet at det foreslåtte høyhuset på 20 etasjer kuttes til 14 etasjer.

Publisert

I mai ble planforslaget for Landbrukskvartalet i Oslo sendt til politisk behandling. Gjennom Landbrukskvartalet Utvikling AS (LUAS) foreslår Aspelin Ramm, Vedal og Norges Bondelag å omregulere Landbrukskvartalet til blant annet bolig, forretning, undervisning, kulturinstitusjon, kontor, hotell og bevertning.

Det foreslås en utnyttelse på maksimalt 55.680 kvadratmeter BRA med ca. 210 boliger. Hensikten med planen er å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde med allment tilgjengelige byrom der den tidligere industrihistorien fremheves.

Det foreslåtte høyhuset.

Deler av bevaringsverdig bebyggelse foreslås bevart. Det sikres et areal på 300 kvadratmeter til nabolagsfunksjoner rettet mot barn og unge i nærområdet. Forslaget inkluderer også et høyhus på 20 etasjer med boliger.

Plan- og bygningsetaten (PBE) anbefaler ikke planforslaget, og har utarbeidet et eget alternativ, som blant annet reduserer høyhuset til 12 etasjer. I tillegg kommer reduserte høyder mot gater og i ny bebyggelse nord i kvartalet. PBEs alternativ har en maksimal utnyttelse på 49.850 kvadratmeter BRA med ca. 190 boliger.

Forslagsstillers planforslag fremmes med innsigelse fra Riksantikvaren.

Nå ber byrådsavdeling for byutvikling om et alternativ 3. I et brev til PBE skriver avdelingen at Byrådet vurderer å fremme et alternativ 3 med utgangspunkt i PBE alternativ 2, hvor høydene på bygg F1 og F2 fra alternativ 1 legges til grunn. 


- Forslagsstillers forståelse av boligpotensial i alternativ 1 legges til grunn, det vil si at det ikke legges til grunn at det kan bygges boliger på den lave delen av bygg E samt i andre etasje på bygg F2, heter det i brevet.

Høyhuset (bygg E) har 14 etasjer og en maksimal kotehøyde på 58,5 meter.

- Dette er 2 boligetasjer høyere enn alternativ 2, og i tråd med resultatet av meklingen med Riksantikvaren den 20.05.2022, påpeker byrådsavdeling for byutvikling, som anmoder om at arbeidet med saken prioriteres.

Powered by Labrador CMS