SAMLES: Kongsberg Gruppen er leietaker og samler sin virksomhet i Horten i det nye bygget.
SAMLES: Kongsberg Gruppen er leietaker og samler sin virksomhet i Horten i det nye bygget.

Bygger ny industripark for 840 mill.

Betonmast Buskerud-Vestfold går i gang med byggingen næringsbygg og produksjonslokaler for Horten Industripark. Kongsberg Gruppen samler sin Horten-virksomhet i bygget.

Kontrakten, som er en totalentreprise, har en samlet verdi på rundt 840 millioner kroner. Den innebærer at Betonmast skal bygge et nytt signaturbygg som består av næringsbygg og produksjonslokaler. Det samlede arealet er 45.000 kvadratmeter, og prosjektet skal få sertifiseringen BREEAM-NOR 6.0 Very Good med energiklasse A. Det er Horten Industripark som skal eie det kombinerte industri- og kontorbygget.

– Jeg vil berømme prosjektteamet fra Betonmast Buskerud-Vestfold og Horten Industripark, som de siste 14 månedene har utviklet fremtidens kontor- og produksjonsbygg. Teamet har gjennom tett dialog, godt samspill og bruk av moderne planleggingsverktøy skapt et svært spennende bygg skreddersydd for en kvalitetsbevisst leietaker. Nå gleder vi oss til å stikke spaden i jorda, sier Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold.

– Dette blir et stort og flott prosjekt der våre medarbeidere og samarbeidspartneres samarbeid og kompetanse bidrar til bærekraftige og fremtidsrettede løsninger, sier Peter Sandrup, konsernsjef i Betonmast.

Etter planen starter byggingen i løpet av andre kvartal 2023. Med en forventet byggetid på 37 måneder, skal prosjektet ferdigstilles i juni 2026. Leietaker er Kongsberg Gruppen, som nå samler sin virksomhet i Horten i et effektivt og bærekraftig bygg, både med tanke på kontordelen og industriproduksjonen.

Powered by Labrador CMS