NY BYDEL: Sørumsand i Sørum kommunen er med sin togstasjon og kort vei til Oslo et område i stor vekst. Sørumsvingen blir en ny bydel og skal inneholde opp mot 600 boliger. Ill.: Goldbox.
NY BYDEL: Sørumsand i Sørum kommunen er med sin togstasjon og kort vei til Oslo et område i stor vekst. Sørumsvingen blir en ny bydel og skal inneholde opp mot 600 boliger. Ill.: Goldbox.

Bygger boliger for 2,5 milliarder kroner

Snart går startskuddet for det store milliardprosjektet en halv times tid fra Oslo S.

Publisert Sist oppdatert

Boligpartner, Bonum og Hellvik Hus skal sammen utvikle Fossumjordet i Sørum kommune i Akershus. Det betyr en ny bydel bare noen hundre meter fra kommunesenteret og jernbanestasjonen. Prosjektet har fått navnet Sørumsvingen.

Hverken markedssjef Ruben Wilhelmsen i Bonum eller kommunikasjonsdirektør Bjørnar Mickelson i Boligpartner vil uttale seg til Estate Nyheter om saken, men ifølge lokalavisen Indre Akershus Blad blir dette et av de største boligprosjektene på Romerike.

600 boliger skal bygges over en ti-årsperiode. Estimert salgsverdi er 2 til 2,5 milliarder kroner. Boligene får plass til mellom 1.200 og 1.500 nye beboere.

– Arbeidet med infrastrukturen starter til våren. Høsten 2020 kan de første boligene være innflyttingsklare, sier prosjektdirektør Knut Moe i Boligpartner til Indre Akershus Blad.

Boligpartner kjøpte området i 2014 og ville ha de første 30 rekkehusene klare til innflytting ved skolestart i fjor. Men hele prosjektet stoppet fordi det var behov for flere å spre kostnadene på.

– I forbindelse med utbyggingen skal det bygges rundkjøring, to kulverter og bussholdeplass med busskur. Det er tunge investeringer som måtte landes først. I tillegg ser vi det som positivt å ha med oss flere sterke boligbyggere for å treffe bredt i markedet, påpeker han.

Salgsstart er mars/april, i første omgang rekkehus og småhusbebyggelse. I neste trinn blir leiligheter lagt ut. Planen er at den nye bydelen på Sørumsand skal være ferdig utbygd om ti år.

Ruben Wilhelmsen i Bonum vil være med på veksten på Romerike og sier til lokalavisen at han ser frem til utbyggingen

– Vi forventer at prosjektet tas godt imot. Sørum og Sørumsand er et område i stor vekst og kraftig utvikling. Vi ønsker å ta del i dette og har generelt sett stor tro på knutepunkter i Romerike med nærhet til tog. Det er kort vei til Oslo og Gardermoen, sier han blant annet.

Fakta

· Sørumsvingen er et nytt boligfelt i Sørumsand i Akershus.· Det skal bygges ut over ti år til totalt 600 boliger.

Disse tre selskapene står bak:

1. Bonum (Espen Tollefsen Lundkvist 73%, Stefan Moltke-Hansen Yan 13,5% og Anders Bakken Eriksen 13,5%).2. Franchisekjeden Boligpartner – en av landets største hus- og hytteleverandører med rundt 55 egeneide distriktskontorer.3. Boligbyggekjeden Hellvik Hus består i dag av 30 forhandlere i Norge.