MODULER: Mens Rortunet senter blir nytt, flyttet butikkdriverne inn i moduler og var operative fra første dag. Foto: Ramirent
MODULER: Mens Rortunet senter blir nytt, flyttet butikkdriverne inn i moduler og var operative fra første dag. Foto: Ramirent

Bygde nytt kjøpesenter med moduler på to måneder

Totalt rommer kjøpesenteret 55 moduler som omfatter totalt 1.500 kvadratmeter. Og butikkene har vært i full drift fra første dag én.

Publisert Sist oppdatert

– Så vidt meg bekjent er det første gang et kjøpesenter som dette er bygget i Norge. Dette viser at modulene er svært fleksible og kan tilpasses nesten uansett behov, sier prosjektleder Arne Karlsen i Ramirent.

Rortunet Modul-kjøpesenteret i Slemmestad har sett sine beste dager og Schage Eiendom har lenge hatt planer om å bygge nytt, inkludert 122 nye leiligheter. Senterdelen skal stå ferdig høsten 2021, boligene året etter, men i mellomtiden gjelder det å ta vare på de 12 butikkdriverne. For å få til nettopp det, bygde Ramirent et midlertidig modul-kjøpesenter på to måneder, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Satser en milliard kroner på nytt senter 

– Det har vært tøft. Vi jobbet etter en knalltøff tidsramme, og siden dette ble bygget på vinteren opplevde vi blant annet utfordringer med snøfall og mye is. Samtidig opererte vi som hovedbedrift i en byggherrestyrt entreprise, hvilket betyr at vi var ansvarlig for rørleggere, elektrikere og tømrere og snekkere, forteller Karlsen.

Selv om senteret skulle åpne i mai, begynte flere butikker å tilpasse sine lokaler allerede måneden før.

– Det er en liten utfordring når det er 12 butikker som alle har forskjellige behov. Blant annet en sushirestaurant og et renseri som er satt opp av egne enheter utenfor selve senteret. Alle modulene oppfyller strenge TEK-krav, samtidig som vi har strukket oss langt for å tilfredsstille aktører som Vinmonopolet og et apotek som stilte spesielt strenge krav, påpeker han.

LES OGSÅ: Leieprisene går bare en vei – oppover 

Tilbakemeldingene har vært positive og butikkene har vært i full drift fra dag én. Karlsen mener Brakke-begrepet er utdatert.

– Totalt rommer kjøpesenteret 55 moduler og 1.500 kvadratmeter. Dette viser at moduler er svært fleksible og kan tilpasses nesten uansett behov, sier Arne Karlsen.