NYTT: Rorotunet i Slemmestad fikk nylig tommelen opp fra lokalpolitikerne.

Schage satser 1,1 milliarder

19. desember fikk Schage Eiendom endelig gjennomslag for planer sitt 17.000 kvadratmeter store kjøpesenter med 122 boliger på taket.

Publisert Sist oppdatert

– Det oppleves som en thriller når det blir så på håret, sier administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom.

Håret han snakker om var det ekstraordinære formannskapet 19. desember der politikerne skulle si ja eller nei til planene om Rortunet i Slemmestad. Rådmannen mente planen var endret så mye at prosjektet ikke kunne dispenseres fra allerede vedtatt plan.

Enstemmig

Formannskapet sa derimot ja etter 45 minutters debatt og tilføyelse av 15 nye vilkår.

– Nå blir det bygging med mindre noen klager. Dette er en sak vi politikere har jobbet med i mange år, sier lokalpolitiker Håvard Vestgren (H).

– Hvorfor er Rortunet så viktig, det er jo et kjøpesenter der allerede?

– Lokalmiljøet trenger et sterkt og godt nærsenter, og flere arbeidsplasser. Mer overordnet er det viktig å stoppe handelslekkasjen ut av kommunen, noe det nye senteret vil bidra til. Mange har vært opptatt av å få til dette, men underveis har utbygger ikke akkurat gjort det enkelt for oss med fortløpende endringer. Men med vilkårene mener vi helheten er på plass, sier Vestgren.

1,1 milliarder kroner

Egil Svoren er naturligvis fornøyd med vedtaket, og forbereder byggestart i 2019.

– Så blir kjøpesenterdelen som Scala er med på ferdig i 2021, boligene året etter. Vi bygger alt i ett for å korte byggetiden mest mulig, påpeker han og kaller vedtaket et godt politisk håndverk.

– De sørget for at Slemmestad får sitt Rortunet. Vi gikk ut med salg allerede i januar, noe som har resultert i 82 solgte boliger og 60 prosent utleid næringsareal på tre års langtidsleie. Det er betryggende og viser at vi er ønsket. Næringsdelen blir en effektiv handelsetasje på 12.500 kvadratmeter i tillegg til et treningssenter, sier Svoren.

Han forteller at investeringene kan komme opp i 1,1 milliarder kroner minus tomten,

– Det inkluderer 450 parkeringsplasser. I tillegg har vi en naboeiendom med et fremtidig potensial på 6000 kvadratmeter bolig.

Powered by Labrador CMS