Aktuelt:

STORT: Den nye bydelen får rundt 1.100 boliger når den står ferdig, hittil er det bygd 700.

Bygd for 1,3 milliarder hittil, neste trinn er verdt 300 mill

Dette inkluderer prosjektets høyblokk som får 53 leiligheter fordelt på 12 etasjer.

Publisert

Siden starten på den gamle smelteverkstomta på Lilleby i 2015 har Veidekke Bygg Trøndelag bygd flere enn 700 boliger for total 1,3 milliarder kroner.

- I tillegg har vi inngått utviklingsavtaler for enda tre nye byggetrinn med til sammen 170 boenheter, sier regiondirektør Torgeir Wiig i en pressemelding.

Den nyeste avtalen med Lilleby Eiendom som kontrolleres av Nordr, går ut på å bygge ett rekkehusfelt og to blokker med til sammen 114 boenheter på Lilleby i Trondheim. Oppdragene har en samlet verdi på rett under 300 millioner eksklusiv moms.

Den nye kontrakten omfatter Lillebys første høyblokk med 12 etasjer og 53 leiligheter. Verkstedgården 3 er nærmeste nabo, med 8 etasjer og 61 leiligheter. Begge deler får innflytting høsten 2023. Første byggetrinn i Gartner Lunds Hage 2 får ti rekkehusleiligheter med opptil fire etasjer, som skal stå ferdig for innflytting til sommeren/høsten 2023.

Når Lilleby er ferdig teller området rundt 1.100 leiligheter og rekkehus i et bilfritt område med store parkområder og felles utearealer. Området har siden starten i 2015 vært igjennom flere innovative og miljørettede prosesser, og fremstår i mange sammenhenger som et foregangsprosjekt innenfor moderne byutvikling.

Lilleby Eiendom eies 50/50 av Nordr Norge og andre eiere, og det er Nordr som ivaretar byggherrerollen.

Powered by Labrador CMS