SELVFORKLARENDE: El-sparkesyklister som kommer til Eufemia blir tydelig fortalt hvor de kan parkere. Foto: KLP
SELVFORKLARENDE: El-sparkesyklister som kommer til Eufemia blir tydelig fortalt hvor de kan parkere. Foto: KLP

Byens første p-plass for el-sparkesykler

KLP Eiendom tilrettelegger for miljøvennlig transport til Bjørvikas mest miljøvennlige kontorbygg.

Publisert Sist oppdatert

I mai overtok KLP det nye kontorbygget Eufemia i Dronning Eufemias gate 71 der over 700 ansatte i Microsoft og PwC nå har flyttet inn. Til tross for en rå sykkelparkering i bygget, oppdaget de raskt at elsparkesykkel var et hyppig brukt fremkomstmiddel, ifølge en pressemelding.

– El-sparkesyklene har blitt en del av bybildet, på godt og vondt. Som en rekke andre steder i byen ble det rundt Eufemia også en utfordring med at de blir plassert over alt og hindrer ferdsel på fortauet. Inngangspartiet ble dessuten uryddig. Vi er svært opptatt av nærmiljøet, og ønsket derfor å gjøre noe med saken. Løsningen vår ble en tydelig markert parkeringsplass for sparkesykler, sier eiendomsforvalter Tonje Holm-Fischer i KLP.

LES OGSÅ: Nå gjelder det å være smart i byutviklingen https://www.estatenyheter.no/2019/06/21/fremveksten-av-smarte-byer-snur-byutviklingen-pa-hodet/

– Parkeringen som ble parkeringen etablert 25. juni er selvforklarende og brukerne tok den i bruk med en gang, sier en fornøyd driftssjef Geir Teigo.

Ifølge Holm-Fischer som er opphavet til ideen, fikk KLP tilbakemelding fra et av sparkesykkelselskapene om at deres sjåfører også tok plassen raskt i bruk.

– I tillegg strømmer det på med strålende tilbakemeldinger fra både ansatte i bygget og andre som har sett dette, sier hun.