NYTT: Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon.
NYTT: Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon.

Bruker 728 mill på utdanningsbygg

Bane NOR Eiendom og Relog slår på stortromma i Kristiansund.

Publisert

Devoldholmen Utvikling AS har inngått en totalentreprisekontrakt med Betonmast Røsand for bygging av Campus Kristiansund, ifølge en pressemelding.

Dette utviklingsselskapet er heleid av Bane NOR Eiendom og Relog.

Campus Kristiansund blir en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon. Aktører i Campus er institusjoner som Høgskolen i Molde, Møre og Romsdal Fylkeskommune samt lokalt og regionalt næringsliv. Prosjektet med massivtre som hovedbærekonstruksjon skal sertifiseres BREEAM-NOR Excellent.

728 millioner

Verdien på totalentreprisen er på ca. 728 millioner kroner med moms. Den gjelder for første av tre byggetrinn, og omfatter vel 20.000 kvadratmeter hvorav seks etasjer over bakken samt parkeringskjeller under havnivå på vel 3.000 kvadratmeter.

- Vi er svært fornøyde med at vi nå etter lengre tids forhandling har blitt enige om totalentrepriseavtalen. At kontrakten tilfaller en regional aktør ser vi på som ekstra hyggelig, siden det vil sysselsette mange lokale leverandører, sier daglig leder Kristin Haug Lund i Devoldholmen Utvikling.

Rivingen av eksisterende bygningsmasse på Devoldholmen er nærmest ferdigstilt, og nå starter detaljprosjekteringen av nybygget for fullt.

- Campus Kristiansund er kanskje det viktigste prosjektet i regionen på lang tid. Prosjektet inkluderer kompetansemiljøer og vil således være svært viktig for Kristiansund som et sterkt regionsenter i nordre del av Møre og Romsdal, sier daglig leder Eskild Røsand i Betonmast Røsand.

Fakta

Eiendomsselskapet RELOG, som Reitan Eiendom, Ursus Eiendom og Persson Norge som største aksjonærer, ble etablert i juli 2021 som videreføringen av virksomhetene til NHP Eiendom og Login Eiendom. Resultat før skatt i fjor endte på 1,3 milliarder kroner.

Eiendomsutviklingsselskapet Nordiske Handelsparker ble etablert i 2006 av Reitan Eiendom, Ursus Eiendom, Persson Norge, Heglund Holding, og Bai for å utvikle handels- og logistikkeiendom. I 2008 endret selskapet navn til NHP AS og i 2011 til NHP Eiendom samtidig som det ble gjennomført en emisjon hvor blant andre Stiftelsen Fritt Ord kom inn. Login Eiendom startet i 2011 med aksjonærene Reitan Eiendom, ØC Holding, og Bai med fokus på å eie og utvikle distribunalene til REMA 1000 i Norge.

Powered by Labrador CMS