Transaksjon:

BRATSBERG-TEAMET: – Petter har fått med seg gode folk, og skapt et godt selskap, sier administrerende direktør Simon S. Stordalen (til venstre bakerst – Øygarden ved siden av ham).

Bratsberg-dealen: «Petter har betydd utrolig mye for utviklingen av Grenland»

Det var helt tilfeldig at Petter Øygarden startet med eiendom. Nå er Bratsberg solgt, men han har ikke tenkt å gi seg i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Nyfosa og Samfunnsbygg sitt selskap Samfosa har kjøpt Bratsberg fra Øygarden Eiendom og Conceptor Eiendom for 1,55 milliarder kroner. Inkludert 2 eiendommer solgt separat tidligere, casher Bratsberg-eierne inn nærmere 2 milliarder kroner.

Bratsberg ble etablert av Petter Øygarden i 2004 for å gi et nedslitt byområde nytt liv. Han kom tilbake til hjembyen Porsgrunn etter mange år i utlandet. Der traff han noen venner fra eiendomsbransjen som alle mente at byer kunne se annerledes ut. Sammen lanserte de sine første planer for å bygge om et slitent bystrøk i Porsgrunn til noe helt annet.

I 2004 var Bratsberg i gang med sin første utbygging. Bratsberg Brygge og ØYA er nå blitt Porsgrunns nye restaurantdestinasjon og urbane boligstrøk. Bedrifter og folk flyttet raskt inn i kafé-, butikk- og kontorlokaler og de 190 leilighetene som ble bygget langs Porsgrunnselva/Skienelva.

Bratsberg hentet navnet fra Bratsberg Bruk, som var det første bygget gründerne rehabiliterte til moderne næringslokaler. Her har Bratsberg fremdeles sitt hovedkontor.

– Petter er en kreativ og skikkelig eiendomsutvikler, som kan dette ut og inn. Han har fått med seg gode folk, og skapt et godt selskap. Petter har betydd utrolig mye for utviklingen av Grenland, sier administrerende direktør Simon S. Stordalen i Bratsberg om Petter Øygarden.

Han sier at utviklingen til selskapet har vært veldig bra, spesielt de siste 5-6 årene.

– Vi har gjennomført noen veldig gode kjøp og salg. Vi har jobbet godt i Grenland, og bygget stein på stein, sier Stordalen.

Hvordan vil Bratsberg bli påvirket av at det kommer inn nye eiere?

– Vi skal jobbe på videre; vi er de samme folkene, og har de samme eiendommene. Men det er klart at det gir oss vekstkraft med de nye eierne, derfor er det spennende for oss, svarer han.a

Petter Øygarden er veldig fornøyd med det selskapet har fått til.

– Vi har transformert industrieiendommer i sentrum av både Porsgrunn og Skien. Eiendom er noe som setter spor i lang tid. Det er en spennende og interessant bransje, sier han.

Øygarden startet Conceptor sammen med Vidar Lyhus på slutten av 1990-tallet, og så ble altså Bratsberg etablert i 2004 for å satse på Grenland og Vestfold.

– Det var helt tilfeldig at jeg begynte med eiendom, men jeg så muligheter som jeg synes var spennende, samt at det var mulig å ta en del posisjoner, sier han.

Øygarden har ingen planer om å gi seg i eiendomsbransjen selv om milliard-dealen nå er landet.

– Det er en del prosjekter som ble løftet ut av transaksjonen, blant annet boligeiendom. Dessuten er jeg på eiersiden i Heimgard Bolig, som har et par tusen boliger i tomtebanken. I tillegg har jeg noen egne prosjekter på eiendomssiden, forteller han.

Powered by Labrador CMS