Aktuelt:

SENTRAL: Ole Martin Braathen har vært sentral i transformeringen av Braathen Eiendom fra et selskap med en stor portefølje med eiendommer i alle sektorer til et selskap som eier noen få prestisjebygg i blant annet Bjørvika. Foto: Helge Høifødt/Wikimedia Commons

Ole Martin Braathen omkom i snøskred i Østerrike

Eiendomsinvestoren og eieren av Braathen Eiendom ble 43 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Dette bekreftes av Leif Arne Røsnes, administrerende direktør i Braathen Eiendom. Familien har frigitt navnet og Røsnes uttaler seg på vegne av familien.

Ulykken skjedde ved skistedet Albona i Klösterle i Østerrike fredag. Braathen var i følge med to andre nordmenn og en skiguide da raset gikk.

Braathen Eiendom ble startet opp på 1950-tallet av Egil A. Braathen, Ole Martin Braathens bestefar. Ole Martin Braathen, hans bror Bjørn Anders Braathen og deres mor Anne Lise Braathen arvet selskapet etter Egil A. Braathen.

Ole Martin Braathen og Bjørn Anders Braathen har sittet i styret i Braathen Eiendom Holding siden 2006 og har sammen med Leif Arne Røsnes, som ble daglig leder i selskapet i 2008, stått bak en omfattende transformasjon av Braathen Eiendom.

Gjennom flere tiår hadde Braathen bygd opp en omfattende eiendomsportefølje i Stor-Oslo med lager- og logistikkeiendommer, kontorbygg, boliger, handel, hotell, kjøpesenter og apartments. Men i 2005/2006 gikk eiendomsselskapet i gang med en omfattende strategiendring. Eiendommer ble solgt ut, samtidig som det ble satset på noen få store profilbygg med sentral beliggenhet.

I 2007 kjøpte Braathen Eiendom Haakon VIIs gate 2, og i løpet av de neste tre-fire årene sikret selskapet seg 100 prosent av både Dronning Eufemias gate 8 og Dronning Eufemias gate 16 etter at de første investeringene ble gjort i syndikater som eide byggene i 2005 og 2006. Siden ble også Dronning Eufemias gate 14 kjøpt, og Braathen Eiendom eier dermed tre store prestisjebygg i Barcode-rekken. Eiendomsselskapet har også det 56.000 kvadratmeter store logistikkbygget Alf Bjerckes vei 28-32.

Samtidig med at Braathen Eiendom investerte i store sentrale bygg, har selskapet solgt eiendommer. I 2010 skrev Estate Nyheter at Braathen Eiendom hadde solgt unna «det de hadde i porteføljen» i årene frem til 2014. Eiendommer for hele 2,5 milliarder kroner ble realisert i transformeringen av selskapet som Ole Martin Braathen, Bjørn Anders Braathen, Leif Arne Røsnes og Anne Lise Braathen har stått bak.

Satsningen i Bjørvika har ført til at Braathen Eiendom er den største private eieren i Barcode-rekken.

Powered by Labrador CMS