BRAATHENS STØRSTE: Daglig leder Ingrid Elisabeth Moe i Braathen Eiendom og Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte, har signert gigantisk leieavtale.
BRAATHENS STØRSTE: Daglig leder Ingrid Elisabeth Moe i Braathen Eiendom og Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte, har signert gigantisk leieavtale.

Deloitte tar 15.000 kvm hos Braathen Eiendom ut 2035

Braathen Eiendom har forlenget leieavtalen med Deloitte i Dronning Eufemias gate 14 frem til utgangen av 2035.

Publisert Sist oppdatert

Leieavtalen på 15.000 kvadratmeter, er den største leiekontrakten i Braathen Eiendoms historie. Deloitte har allerede vært i «Deloittehuset» i ti år og forlengelsen ble signert onsdag morgen.

– Vi er godt fornøyd med å fortsette vår leieperiode her i Bjørvika. Ikke bare er det en sentral beliggenhet, men kontorfasilitetene og hvordan bygget møter alle miljømessig krav var avgjørende da vi signerte ny leieperiode, sier Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte.

Deloitte og Braathen Eiendom trekker frem et svært godt samarbeid gjennom et leieforhold som har vart siden 2013. Nå ser de frem til å fortsette og videreutvikle dette i tiden fremover.

– Deloitte er et verdensledende kompetanseselskap, og en svært viktig leietaker for Braathen Eiendom – ikke bare fordi leieforholdet er stort, men fordi vi er opptatt av å tiltrekke oss selskaper som er ledende innen sitt område, og som er godt rustet for fremtiden. Det er en stor glede for oss at de har valgt å bli i bygget i en ny og lang leieperiode ut 2035, sier Ingrid Elisabeth Moe, daglig leder i Braathen Eiendom.

Deloittehuset ble tegnet av Snøhetta og har nå fått energisertifiseringen BREEAM-in-use Excellent.

– Sertifiseringen som blant annet vurderer byggets energiforbruk, vannforbruk, robusthet, innemiljø og tilgjengelige transportmuligheter, viser at bygget er godt rustet for fremtiden. Bygget er fra 2013, og det har i hele levetiden vært et høyt fokus på energieffektive løsninger og god oppfølging av byggets forbruk fra både Deloitte og Braathen Eiendom sin side, sier Moe.

Deloitte mener at kontorbygget har gitt selskapet en sterk og synlig identitet. Bygget har en særpreget arkitektur og er godt vedlikeholdt. Men det er behov for en innvendig revitalisering for å bedre tilpasse bygget til dagens og fremtidens bruk. Gjenbruk og bærekraft står sentralt under oppussingen. Valg av nye materialer og overflater skal stå seg over lang tid, og ha lite fotavtrykk og eksisterende materialer søkes ombrukt i prosjektet eller på andre lokasjoner.

– Vi har tyvstartet prosjektet ved at vi i 2022 bygde et flott og stort inngangsparti. Den nye resepsjonen er blitt en stolthet for bygget, gårdeier og brukerne. Her er det brukt mye norske og gode kvaliteter, og den varme materialpaletten som er innført i resepsjonen vil nå bli videreført oppover i de andre etasjene, sier Moe.

– Det vil gjennom rehabiliteringen lages en robust og bærekraftig helhetsplan. Vi vil også i stor grad benytte oss av eksisterende møblement og se på konkrete tiltak for gjenbruk og vi vil gjennom leietiden samarbeide med Braathen Eiendom om ytterligere miljøtiltak, sier Gaaseide.

Deloitte og Braathen Eiendom har signert en egen miljøavtale er signert for å sikre et målrettet miljøarbeid i hele leieperioden.

Cushman & Wakefield Realkapital ved Anne Bruun-Olsen og Emilio Azar var rådgiver for Deloitte.

Powered by Labrador CMS